Kultúra

Sú ZDRVENÍ: Herci zo seriálu Priatelia prelomili po Perryho smrti mlčanie!

Správa o smrti hereckého kolegu zasiahla aj zvyšnú päticu hlavných predstaviteľov seriálu Priatelia. Vydali spoločné vyhlásenie.

Ilustračný obrázok k článku Sú ZDRVENÍ: Herci zo seriálu Priatelia prelomili po Perryho smrti mlčanie!
8
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Pätica predstaviteľov hlavných postáv amerického seriálu Priatelia v pondelok vyjadrila sústrasť v spojitosti so smrťou svojho hereckého kolegu Matthewa Perryho, ktorý zomrel v sobotu vo veku 54 rokov. TASR o tom informuje na základe správ agentúry DPA a magazínu People.

Viac ako priatelia

„Sme vyslovene zdrvení stratou Matthewa. Boli sme viac než len hereckí priatelia. Sme rodina,“ uviedli v spoločnom vyhlásení Courtney Coxová, Jennifer Anistonová, Lisa Kudrowová, Matt LeBlanc a David Schwimmer. Vyhlásenie zverejnili v pondelok v časopise People. „Zostáva ešte veľa nevypovedaného, teraz však na chvíľu zotrváme v žiali a spracujeme túto nepochopiteľnú stratu,“ napísali.

Viac podľa svojich slov povedia po čase, keď to bude v ich silách. „Nateraz sme v našich myšlienkach a v láske s rodinou Matthewa, jeho priateľmi a každým na celom svete, kto ho mal rád,“ dodali sa vo vyhlásení.

Preslávila ho postava Chandlera

Populárny sitcom Priatelia (Friends) americkej televíznej stanice NBC má desať sérií, nakrúcali ho v rokoch 1994 až 2004. Zachytáva životy šiestich mladých ľudí – priateľov v meste New York.

Perry v ňom stvárnil postavu menom Chandler Bing. Je to trochu trápny, ale bystrý a milý tridsiatnik, ktorý nosí tkané vesty a vrtošivo fajčí cigarety, píše People. Za výkon v Priateľoch získal Perry v roku 2002 nomináciu na cenu Emmy. Ďalšie dve získal neskôr za účinkovanie v seriáli Západné krídlo.

Matthew Perry sa narodil 19. augusta 1969 v americkom štáte Massachusetts. Tento herec sa otvorene vyjadroval o svojich problémoch s alkoholom a v roku 1997 sa po nehode na lyžovačke začala jeho závislosť na liekoch na utlmenie bolesti, píše na svojej webovej stránke denník The New York Times.

Smrť vo vírivke

Hercovo telo našli v sobotu skoro ráno vo vírivke v jeho dome v Los Angeles v americkom štáte Kalifornia. O jeho smrti ako prvý informoval portál TZM, podľa ktorého úrady na mieste nenašli žiadne drogy a takisto nehlásili žiadne náznaky cudzieho zavinenia.

Sústrasť s Perryho smrťou vyjadrilo viacero populárnych osobností, hercov i politikov, píše People.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: YouTube.com
Seriálový Chandler Matthew Perry
8
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM