Zo Slovenska

SÚHRN nových opatrení: Ako budú fungovať prevádzky? Rozširuje sa režim ZÁKLAD

V rámci nových pravidiel sa od stredy (19. 1.) budú môcť otvoriť všetky doteraz uzavreté prevádzky služieb, avšak iba v režime OP.

Ilustračný obrázok k článku SÚHRN nových opatrení: Ako budú fungovať prevádzky? Rozširuje sa režim ZÁKLAD
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Takisto sa rozšíri zoznam prevádzok, ktoré môžu mať otvorené v režime základ – po novom budú môcť byť otvorené pre všetkých aj predajne odevov a obuvi, kancelárske a školské potreby, potreby pre deti, galantéria a textil, stavebniny, inštalačný a elektroinštalačný materiál, železiarstva, farby-laky, predajné miesta diaľničných známok či knižnice. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Pre všetkých

Úrad pripomenul, že v režime základ môžu fungovať predajne potravín, liečebné kúpele na základe predpisu lekára, reštaurácie predávajúce jedlo a nápoje so sebou či prostredníctvom donášky (pre zákazníkov konzumujúcich na mieste v režime OP musia zatvoriť o 22.00 h) a lekárne, predajne zdravotníckych pomôcok či optiky.

Takisto pre všetkých môžu byť otvorené predajne s krmivom pre zvieratá a veterinárne ambulancie, prevádzky zásielkového predaja, miesta na výdaj, vrátenie či reklamáciu tovaru alebo predajne náhradných dielov pre motorové vozidlá a odťahové služby.

Do tejto kategórie patria aj práčovne, čerpacie stanice, pohrebné služby, služby technickej a emisnej kontroly, taxislužby, advokáti, notári, exekútori a podobné povolania a aj zberné dvory. Takisto v režime základ môžu mať otvorené služby dlhodobého a karanténneho ubytovania, závodné či školské jedálne a obchodné domy.

Prevádzky, ktoré môžu byť otvorené od 5.00 hod. do 22.00 hod., nájdete na druhej strane.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM