han Politika

Sulík (NE)VRÁTIL úder Matovičovi: Už vyše roka Igora nekomentujem a celkom mi to PROSPIEVA!

Lídri koaličných strán majú niekedy na seba ťažké srdce. Ako vníma minister hospodárstva a "hlava" SaS Richard Sulík svojho kolegu z OĽANO Igora Matoviča?

Ilustračný obrázok k článku Sulík (NE)VRÁTIL úder Matovičovi: Už vyše roka Igora nekomentujem a celkom mi to PROSPIEVA!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák , TASR/Daniel Veselský

Sulík skonštatoval rozhovore pre TASR, že by na mieste Sme rodina zrejme zvážil zotrvanie v koalícii, v ktorej by nechcel podporovať zásadné reformy. Nebude to však od hnutia žiadať .s tým, že koalícia napokon zásadné reformy národných parkov či zdravotníctva zvládla presadiť aj bez Sme rodina.

Prekvapuje ho však zhovievavý prístup lídra OĽANO Igora Matoviča, ktorý hovorí o potrebe rešpektovať Sme rodina.

Článok o tom, ako Matovič „ospevuje“ Sme rodina, nájdete TU.

Reakcia Sulíka

„Igora Matoviča nebudem komentovať, nedáva to zmysel, robím to vyše roka a celkom mi to prospieva. Reformy sú schválené. Veľmi ma však prekvapuje táto zhovievavosť Matoviča, lebo keď som si ja dovolil v minulosti mať iný názor na niektorú vec, tak to hneď bolo, že sa ‚hrajuškám‘ s percentami. Teraz to treba rešpektovať. Na to nech si každý názor spraví sám,“ poznamenal Sulík.

Na otázku o celkovej nízkej dôvere vlády u občanov odpovedal tým, že ho to neteší. „Je to veľakrát na hanbu. Myslím si, že sa ten prepad dôvery prinajmenšom stabilizoval, odkedy je premiérom Eduard Heger (OĽANO). Viem, že sa snaží držať koalíciu pokope. Snaží sa držať dohody. Ale život v koalícii je nepredstaviteľne ťažký pre toho, kto to ešte nezažil,“ skonštatoval.

Napriek tomu však podľa Sulíka má koalícia ešte životnosť a vydrží do konca volebného obdobia. „Zvykli sme si trochu na seba, každý sa prispôsobil existujúcemu stavu. Ja napríklad tak, že nekomentujem Igora Matoviča. Dni plynú, robota ide. Čo sa týka prác na ministerstve hospodárstva, nemôžem sa sťažovať, že by to nešlo. Robíme to, čo máme v úlohách,“ uzavrel.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM