Politika

Sulík ponúkol Hegerovi novú 76-ku z pôvodnej koalície: Čo bude TERAZ s Matovičom?

Aká bude budúcnosť povalenej vlády a čo bude s Igorom Matovičom? Líder SaS mal na osobnom stretnutí ponúknuť Hegerovi zostavenie novej 76-ky z pôvodnej 4-koalície.

Ilustračný obrázok k článku Sulík ponúkol Hegerovi novú 76-ku z pôvodnej koalície: Čo bude TERAZ s Matovičom?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Poverenému predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi na osobnom stretnutí ponúkol líder SaS Richard Sulík zostavenie 76. Zložená by bola na pôdoryse pôvodných štyroch koaličných strán, ale už bez Igora Matoviča vo funkcii ministra.

„Ponúkol mi, či by som nemal záujem o zostavenie 76tky na pôdoryse SaS, Sme rodina OĽaNO a Za ľudí,“ povedal Heger v rozhovore pre SME so Zuzanou Kovačič Hanzelovej.

Prečítajte si tiež

A čo Matovič?

Heger tiež predpokladá, že Igor Matovič sa vráti do parlamentu. Aj keď Matovič vyhlásil, že po piatkovom schválení rozpočtu odíde sám, nie je to celkom pravda.

Po páde vlády nemôže Matovič podať demisiu a Heger ho nemôže odvolať. O zbavenie poverenia musí poverený premiér požiadať prezidentku Zuzanu Čaputovú.

V rozhovore pre SME sa zmienil, že povalenie vlády považuje za extrémnu chybu. O tom, či budú predčasné voľby ešte podľa Hegera prebiehajú veľmi intenzívne rokovania.

Čo na to Heger?

Reč bola aj o incidente s demisiou Igora Matoviča, ktorý si jej podanie v poslednej chvíli rozmyslel a podpísaný dokument vytrhol vedúcemu Kancelárie prezidenta SR Metodovi Špačekovi z rúk.

Rozoberať rozhodnutie Matoviča však nechcel. „Demisia je akt slobodnej vôle, rozmyslel si to,“ krátko skonštatoval pre SME Eduard Heger.

Ako zareagoval, keď sa o tom dozvedel, si vraj nepamätá. Veci má podľa vlastných slov „pevne v rukách“. Kapitolu tejto vlády však považuje za uzavretú.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM