Správy Zo Slovenska

Sulík si ide svoje: Obchody by chcel otvoriť čo najskôr

Richard Sulík trvá na urýchlenom otvorení obchodov. Podľa neho súčasná situácia ohrozuje najviac malých obchodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Sulík si ide svoje: Obchody by chcel otvoriť čo najskôr
Zdroj: TASR

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) trvá na čo najrýchlejšom otvorení obchodov mimo veľkých nákupných centier. Myslí si, predlžovanie súčasného stavu prinesie veľké škody, zlikviduje časť obchodníkov a zvýši podiel na trhu zahraničným obchodným reťazcom.

Likvidácia malých?

Sulík zdôraznil, že malé obchody musia byť zatvorené, zatiaľ čo predajne veľkých obchodných reťazcov ponúkajú rovnaký tovar.

„Likvidujeme 10 000 malých, väčšinou slovenských obchodov v prospech zahraničných reťazcov,“ povedal v utorok Sulík pred rokovaním vlády. Podľa ministra sa tento stav nedá vysvetliť ani obhájiť a obchody by mala vláda čím skôr otvoriť.

Epidemiológovia vs. ekonómovia

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) v utorok informoval, že budúci pondelok (20. 4.) predstaví detailný plán postupného otváranie malých prevádzok. Podľa Matoviča je ešte na úplné uvoľnenie opatrení proti šíreniu nového koronavírusu priskoro a existujú riziká, že sa pandémia vymkne na Slovensku spod kontroly.

Plán na otvorenie prevádzok podľa premiéra pripravia epidemiológovia a nie ekonómovia. Sulík pripomenul, že počty nakazených sú rádovo v desiatkach denne, čo je podľa neho na úrovni štatistickej chyby. „Mali by sme sa pozrieť aj na tie obrovské ekonomické škody, ktoré vzniknú. Dovolím si povedať, že to už epidemiológovia vyhodnotiť nevedia,“ dodal Sulík.

Dlhé rady pred obchodmi v čase šírenia koronavírusu
6
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM