MI Politika

Sulík vidí TRUC PODNIK voči gastru. Krčmári krachujú, ale kostoly fungujú!

Ostrý spor medzi premiérom Matovičom a ministrom Sulíkom sa opäť rozhorel. Šéf liberálov nechápe, prečo sú zavreté terasy podnikov, ale lyžovačky a kostoly fungujú.

Ilustračný obrázok k článku Sulík vidí TRUC PODNIK voči gastru. Krčmári krachujú, ale kostoly fungujú!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Šéf SaS usporiadal vo štvrtok tlačovú konferenciu, ktorá potvrdila, že pokoj zbraní medzi ním a predsedom vlády bol len dočasný. Richarda Sulíka popudilo, že ho Igor Matovič v stredu večer opäť označil za jedného z vinníkov súčasnej situácie. Zároveň sa minister hospodárstva tvrdo obul do prijatých obmedzení v rámci lockdownu.

Toto je absurdné!

Podľa Richarda Sulíka nemajú v stredu ohlásené opatrenia vianočného lockdownu žiadnu logiku. Označil ich za miestami absurdné a paradoxné.

„Gastro prevádzky sú na dne. Majitelia nechápu, prečo môže ísť 200 ľudí do kostola aj v najviac zamorenom okrese, ale 15 ľudí nemôže ísť do reštaurácie vôbec nikde,“ uviedol R. Sulík.

Posťažoval sa, že by majiteľom reštaurácií a kaviarní rád pomohol, ale jeho návrh na zákon o odškodnení mu na vláde už dvakrát zamietli. „SaS má vo vládnom kabinete len tri hlasy zo 16.“

„Toto je truc podnik, neexistuje žiadny logický argument, aby boli reštaurácie takto zavreté,“ dodal šéf liberálov.

Testovať treba hneď!

Logika vraj chýba aj ďalším prijatým opatreniam. Richard Sulík nechápe, prečo naďalej fungujú vlaky zadarmo, keď chceme znižovať mobilitu najmä najzraniteľnejších seniorov.

„Seniori môžu ďalej jazdiť vlakmi, ale deti nemôžu chodiť do školy… Na vlek ľudia môžu ísť, ale do reštaurácie na terasu ani za svet!“

Celé je to podľa neho absurdné a ťažko pochopiteľné pre bežných ľudí. „Systematicky likvidujeme gastrosektor. To je úplne šialené, čo sa tu deje,“ dodal minister hospodárstva.

Zároveň podrobne opísal ťažkosti, s ktorými obstaráva antigénové testy. Premiér Igor Matovič ho opakovane kritizoval, že túto úlohu nezvládol v požadovanom termíne a preto nie je možné spustiť plošné testovanie.

Richard Sulík sa bráni, že od ministerstva zdravotníctva dostával opakovane chybné zadania, ktoré boli v rozpore s tým, čo od neho požadoval premiér. Správne zadanie dostal až na piatykrát a celkovo to trvalo 17 dní, kým sa mohol pustiť do obstarávania.

„Dnes potrebujeme okamžite testovať v najrizikovejších okresoch ako je Púchov…ale my sme už mesiac stratili tým, že presviedčame Igora Matoviča, aby upustil od plošného celorepublikového testovania a nič nerobíme,“ hovorí R. Sulík.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM