Zo Slovenska

Sulíkovci zatlačili na Mikasa! Kto je zodpovedný za to, že sme boli červenou krajinou?

Koaličná strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva hlavného hygienika Jána Mikasa, aby dôsledne prešetril, kto je zodpovedný za zlé údaje o epidemiologickej situácii.

Ilustračný obrázok k článku Sulíkovci zatlačili na Mikasa! Kto je zodpovedný za to, že sme boli červenou krajinou?
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer , TASR/Jaroslav Novák

Vďaka tomu bolo Slovensko opakovane zaradené medzi červené krajiny.

Žiadajú vysvetlenie

"Fatálne zlyhanie Úradu verejného zdravotníctva malo dopad na väčšinu obyvateľov Slovenska, ktorí chceli vycestovať. Zlé údaje a dáta, ktoré vykazoval Úrad verejného zdravotníctva, znamenali, že sme boli na európskom semafore červenou krajinou…Aj z toho dôvodu požadujeme dôsledne prešetrenie a vyvodenie zodpovednosti voči tým, ktorí pochybili, aby sa už podobná chyba nezopakovala,“ uviedla predsedníčka parlamentného výboru pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková (SaS).

Podľa Úradu verejného zdravotníctva SR by sa Slovensko už malo od štvrtka zobrazovať na cestovateľskej mape Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC) správne.

Budeme zelení?

V tejto súvislosti úrad priznal zlyhanie ľudského faktora. Štátny tajomník rezortu zahraničia Martin Klus očakáva, že Slovensko bude po prehodnotení ECDC mapy žlté a v niektorých regiónoch dokonca aj zelené.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM