Zo Slovenska

Svätý Otec žehnal Prešovčanom z ikonického papamobilu. Prevetrá ho aj v Košiciach, VIDEO

Pápež sa v Prešove medzi veriacimi presunul na papamobile, prítomných z neho požehnal. Veriaci mu počas jeho presunu kývali a mávali vatikánskymi a slovenskými vlajkami.

Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Svätý Otec František dnes pricestoval do tretieho najväčšieho mesta na Slovensku – Prešova.

Presun na papamobile

Brány do areálu boli pre pútnikov otvorené od polnoci. Ako povedali, okolo 3.00 h začali prichádzať vo väčšom množstve. Sv. liturgia Jána Zlatoústeho, nie je pápežovi Františkovi neznáma. Ešte ako arcibiskup Jorge Mario Bergoglio, SJ bol totiž ordinárom pre veriacich východného obradu v Argentíne.

Pápež sa medzi veriacimi presunul na papamobile, prítomných z neho požehnal. Veriaci mu počas jeho presunu kývali a mávali vatikánskymi a slovenskými vlajkami.

Slávny papamobil uvidia aj ľudia v Košiciach a Šaštíne. „Svätý Otec by mal prechádzať papamobilom pred začiatkom verejných podujatí v Šaštíne, Prešove a v Košiciach,“ uviedla Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Návšteva Luníka IX

Božská liturgia v Prešove trvala od 10:30 hod. zhruba dve hodiny, po nej sa hlava katolíckej cirkvi presunie späť do Košíc. Na sídlisku Luník IX, kde žije zhruba 4 300 Rómov, pozdraví túto komunitu. Zdržať sa tam má od 16.00 do 16.30 hod. Celý program bude situovaný pred saleziánskym komunitným centrom.

Na štadióne Lokomotíva sa stretne s mladými, oficiálny program stretnutia s pápežom Františkom sa začne o 16.45 h. „Pri stretnutí s mladými si pripomenieme blahoslavenú Anku Kolesárovú, mladú Slovenku, ktorú počas druhej svetovej vojny zabil sovietsky vojak pri obrane čistoty,“ informoval TASR prípravný tím návštevy pápeža Františka na Slovensku s tým, že Anka Kolesárová bola blahorečená na štadióne Lokomotíva dňa 1. septembra 2018.

Prečítajte si aj

Návšteva pápeža na Slovensku 12. - 15. 9. 2021
109
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM