Jakub Forgács Zo Slovenska

SVET O SLOVENSKU: Blašková z Vlasti sa vybrala do Luhanska: Chcem byť súčasť histórie!

Na Ukrajine sa od začiatku vojny ukázalo už viacero slovenských politikov. Ľubica Blašková zo strany Štefana Harabina však na to mala úplne iný dôvod.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Blašková z Vlasti sa vybrala do Luhanska: Chcem byť súčasť histórie!
Zdroj: TASR/AP

Na psuedoreferendách na Rusmi okupovaných územiach na Ukrajine v Luhansku sa zúčastnila aj Ľubica Blašková zo strany Vlasť. Upozornil na to Dennikn.sk so slovami, že tam bola ako „medzinárodná pozorovateľka“, hoci tam podľa portálu žiadni nezávislí medzinárodní pozorovatelia nie sú.

Účasť Blaškovej neostal bez povšimnutia tamojších médií, informoval o nej aj ruský štátny server Ria novosti s tým, že „do Luhanska prišla pracovať na referende“.

Chcela vidieť históriu

„Naším cieľom je vidieť, ako sa to všetko stane, aké zmeny sa tu udiali. Osobne som chcela byť súčasťou tohto procesu. Pretože toto je historický proces. Toto sa zapíše do histórie a ja budem súčasťou histórie,“ povedala podľa portálu Blašková.

Ľubica Blašková sa na verejnosti prezentovala najmä v roku 2014, chcela byť prezidentkou, ale nakoniec nekandidovala. V parlamentných voľbách v roku 2020 kandidovala za Harabinovu Vlasť. Lídrom kandidátky bol Štefan Harabin. Blašková bola tajomníčkou Rusko-slovenskej spoločnosti, medzi zakladateľov ktorej patrí Ján Čarnogurský. Blašková vyštudovala Moskovský pedagogický inštitút. Učila ruštinu na Vysokej škole ekonomickej.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM