TOS Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Bratislava ovládla celosvetový rebríček, v tomto je podľa cestovateľov TOP!

Skvelá reklama pre Bratislavu, ale aj celú našu krajinu. V čom si naše hlavné mesto získalo cestovateľov najviac spomedzi všetkých destinácií sveta?

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Bratislava ovládla celosvetový rebríček, v tomto je podľa cestovateľov TOP!
Zdroj: Unsplash.com

Radi jazdíte na dovolenky autom alebo si ho zvyknete požičať na mieste a užívať si tak cestovateľskú slobodu? Určite nie ste jediný či jediná a online platforma na prenájom áut DiscoverCars.com zhotovila rebríček najlepších svetových destinácií pre scénickú jazdu autom.

Hodnotenia cestovateľov

Rebríček vychádza z hodnotenia viac ako 150 000 cesto­vateľov z rôznych kútov sveta a zverejnený bol na viacerých svetových portáloch.

„Spätná väzba od zákazníkov nám poskytla neoceniteľný prehľad o tom, ktoré destinácie sú z pohľadu ponúkaných scenérií najobľúbenejšie pri dovolenke autom,“ priblížila platforma.

TOP 10

Ako to dopadlo? Rebríček najobľúbenejších destinácií z uvedeného pohľadu uzatvára juhoaustrálske mesto Adelaide plné interesantnej architektúry. Deviate miesto obsadila moderná a taktiež austrálska metropola Perth. Na ôsmom mieste je mesto, resp. ostrov Kefalonia v Grécku, lokalita s niekoľkými unikátnymi prírodnými výjavmi. Siedma priečka patrí hlavnému mestu Dánska a jeho kultúrnemu centru, Kodani. O priečku vyššie sa umiestnilo fínske hlavné mesto Helsinky, ktoré autori označujú prívlastkom zázračné pre každého cestovateľa.

Ďalšia priečka patrí nádhernému stredomorskému mestu Kalamata, ktoré sa nachádza v Grécku. Štvrté miesto opanovala Ľubľana, hlavné mesto Slovinska. Na bronzovej priečke sa nachádza Victoria, hlavné mesto Seychelskej republiky. Striebro patrí fínskemu mestu Rovaniemi, ktorého centrum sa nachádza len 6 kilometrov od polárneho kruhu.

Rebríčku kráľuje a najlepšie hodnotenou destináciou pre scénickú jazdu s priemerným hodnotením 9,3 z 10 je Bratislava, hlavné mesto Slovenska.

Ako zdôvodňujú prvenstvo Bratislavy autori rebríčka? Článok pokračuje na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM