Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Čerstvý milionár si nedopraje ani nové auto

Steve Thomson, manžel Lenky zo slovenskej dediny Raková, by si mohol kúpiť plnú garáž tých najluxusnejších áut vyrábaných na mieru. On si však prekvapivo kúpil auto z druhej ruky.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Čerstvý milionár si nedopraje ani nové auto
Zdroj: TASR

Manželia Thomsonovci vo Veľkej Británii sa v novembri stali zo dňa na deň milionármi, keď v hre Euromilióny zázračne vyhrali 122 miliónov eur.

Svoju úžasnú výhru sa však nechystajú premrhať na zbytočné veci a ukázali obdivuhodnú schopnosť zostať triezvo s nohami na zemi. O ich živote a každom kroku po miliónovej výhre neprestávajú informovať britské médiá.

Nové auto je zbytočnosť

Steve a jeho slovenská manželka Lenka sú skutočne sympatickým párom, ktorý sa stal naozajstným miláčikom britských médií. Portál Mirror obdivne píše, že po výhre 122 miliónov eur sa nevrhli na bezhlavé nákupy. Práve naopak: “Steve sa nechystá na žiadne rozhadzovanie svojho bohatstva. Nablýskané autá považuje za plytvanie peňazí a tak kúpil nové rodinné auto z druhej ruky.”

Mirror pripája aj Stevovo vysvetlenie prekvapivo šetrného kroku: “To auto má niekoľko rokov. Nechystám sa teraz na nejaké rozhadzovanie peňazí.”

Britsko-slovenská rodina, ktorá má starých rodičov z Lenkinej strany v kysuckej dedine Raková, sa chystá na prvú väčšiu investíciu zrejme až v novom roku. Mal by to byť nový priestranný dom, aby každé z ich troch detí malo vlastnú izbu.

Aj pri obzeraní sa po novom rodinnom sídle zostávajú Thomsonovci pri zemi. Hoci by sa mohli presťahovať na najprestížnejšiu adresu v Londýne, chcú zostať doma v meste Selsey. Steve nedávno informoval zvedavých britských novinárov, že kým si nenájdu nové bývanie, presťahujú sa podnájmu.

Milionár stále pracuje

Steve už pred Vianocami fascinoval britskú verejnosť, keď vyhlásil, že napriek svojmu čerstvému bohatstvu ešte neprestane pracovať. Do sviatkov chcel dokončiť všetky svoje zákazky na stavebné práce, ktoré prijal od starých zákazníkov ešte pred tým, ako sa stal milionárom.

Že je naozaj skvelý človek dokázal aj tým, že od klientov odmietol vziať akékoľvek peniaze a všetku prácu odrobil zadarmo. Napríklad susedovi dokončil zimnú záhradu a nevzal od neho vôbec nič. Keď mu chcel zaplatiť, povedal, aby si radšej nechal peniaze na vianočné darčeky.

Čerstvý milionár sa zveril, že náhle bohatstvo ho stresuje, nespí, poriadne neje a práve práca mu pomáha sa odreagovať a zostať normálnym človekom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM