Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Chaos a zmar! Koalícia predvádza, ako premrhať dôveru ľudí

Súčasná slovenská vláda a najmä Igor Matovič ukazujú, ako znechutiť voličov na celé desaťročia dopredu.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Chaos a zmar! Koalícia predvádza, ako premrhať dôveru ľudí
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenský opozičný líder Robert Fico obvinený zo založenia zločineckej skupiny zbiera podpisy na referendum o demisii vlády. Tá sa zmieta v nekonečnej koalične kríze. Celé to diriguje veľkňaz chaosu a bývalý premiér Igor Matovič, ktorý svoju situáciu prirovnal k prenasledova­niu Židov.

Znechutenie

Vládna koalícia vzorovo ukazuje, ako premrhať príležitosť a znechutiť voličov na celé desaťročia dopredu,“ myslí si Filip Zelenka, komentátor českého portálu E15.

Koalíciu do vládnych kresiel dostala spoločenská atmosféra po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Dôvera ľudí je však nenávratne preč.

Fáza mozgovej smrti

Prečo to tak je? „Pretože vládna koalícia sa snaží znechutiť azda úplne všetky skupiny voličov,“ myslí si český komentátor. Atmosféra, v ktorej sa každý druhý týždeň rieši, či sa vláda nerozpadne pre osobné spory, je cesta ako prísť aj o zarytých fanúšikov.

Vláda sa podľa neho nachádza vo fáze mozgovej smrti.

Strana Za ľudí sa rozpadla a nemá ani poslanecký klub. SaS zasa nechodí na koaličné rady kvôli nekonečným sporom Richarda Sulík a Igora Matoviča. A Sme rodina sa snaží predstierať, že vo vláde vôbec nie je.

Referendum je pravdepodobne ústavný paškvil, ktorý nedáva zmysel ani Robertovi Ficovi. „Ale to nie je podstatné, keďže súčasná vláda usilovne dláždi cestu k tomu, aby sa najneskôr o dva roky vrátili staré poriadky,“ dodáva E15.

Najlepšími spojencami predsedu Smeru sú opäť Matovič so Sulíkom, ktorí sa už pred desiatimi rokmi postarali o pád vlády Ivety Radičovej.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM