Zo zahraničia

SVET O SLOVENSKU: Fico je opäť na titulkách. Blahove vulgarizmy šokovali aj Brusel

Beňová pre Politico uviedla, že sa prezidentke ospravedlnila, avšak „tvrdila, že Fico ani Blaha nepoužili vulgárne výrazy“.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Fico je opäť na titulkách. Blahove vulgarizmy šokovali aj Brusel
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Bývalý slovenský premiér Robert Fico je opäť na titulných stranách novín po tom, ako sa objavilo video s kritikou podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu na adresu prezidentky SR Zuzany Čaputovej pred davom, ktorý odpovedá vulgarizmom. Informoval o tom v stredu portál Politico.eu v pravidelnom prehľade správ s názvom Brussels Playbook.

Fico na titulkách

Spravodajský server zaoberajúci sa dianím v Bruseli, ale aj v krajinách Európskej únie, v tejto súvislosti spomenul, že na akcii bola aj slovenská europoslankyňa Monika Beňová. Tá pre Politico uviedla, že sa prostredníctvom sociálnej siete prezidentke ospravedlnila, avšak „tvrdila, že Fico ani Blaha nepoužili vulgárne výrazy“.

Playbook píše, že skontroloval a potvrdil pravosť videa.

Politico pripomína, že Fico bude čeliť „ďalším možným problémom“, keďže slovenský parlament bude hlasovať o žiadosti prokuratúry o súhlas s vydaním expremiéra do väzby.

Brussels Playbook je „newsletter“, v ktorom server Politico každý pracovný deň sumarizuje dianie v EÚ. Už v roku 2020 ho odoberalo vyše 100-tisíc ľudí. Podľa vydavateľa ho čítajú diplomati, úradníci a ďalší profesionáli zaoberajúci sa európskou politikou.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM