TOS Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Kam na dovolenku počas októbra? Podľa Španielov sme IDEÁLNOU destináciou

Španielska televízia označila Slovensko za krásnu stredoeurópsku krajinu. A toto sú miesta, ktoré u nás treba navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Kam na dovolenku počas októbra? Podľa Španielov sme IDEÁLNOU destináciou
13
Galéria

„Ak chcete zorganizovať výlet na Slovensko, nebudete mať s tým veľa práce. Ide o krajinu, ktorá patrí do Európskej únie a platí sa tam eurom,“ začína popis našej krajiny server španielskej televízie laSexta, ktorý Slovensko označil za lacnú destináciu a ideálnu voľbu pre októbrovú dovolenku.

„Bez obáv hľadajte letenku a hotel, na Slovensku sa vám nestane niečo ako v Londýne, Paríži či New Yorku, kde vám z karty lietajú peniaze bez toho, aby ste o tom vedeli,“ pokračujú Španieli s tým, že Slovensko je navyše lacnejšia krajina ako tá ich.

A čo treba v tejto „krásnej stredoeurópskej krajine“ vidieť?

Vyzdvihli aj Bardejov

Server začal s hlavným mestom, kde stojí za návštevu Modrý kostolík, Katedrála sv. Martina, Prezidentský palác a ako inak, aj Bratislavský hrad.

„Keď už sme pri hradoch, na Slovensku je niekoľko strašne atraktívnych hradov. Okrem Bratislavského aj v Bojniciach, ktoré sú preslávené tiež svojimi kúpeľmi, ďalej Oravský, známy z natáčania slávneho filmu Nosferat, Spišský či Devínsky,“ vymenováva laSexta.

V rámci metropoly východu, Košíc, spomína Dóm svätej Alžbety a Bardejov si podľa slov Španielov zachoval úchvatné stredoveké centrum.

Očarujúca príroda

„Samozrejme, Slovensko nie je len o historických pamiatkach. Sú tu Vysoké Tatry, Popradské pleso, rieka Dunajec, po ktorej sa môžete plaviť na plti, Jánošíkove diery, ktoré predstavujú jednu z najpozoruhod­nejších sústav skalných tiesňav v Európe, Národný park Slovenský raj s lesmi, jazerami aj vodopádmi alebo Demänovská jaskyňa slobody,“ snažil sa do krátkeho článku zhrnúť španielsky server, podľa ktorého je Slovensko lacnou destináciou, ktorú si v októbri turisti jednoducho užijú.

Foto: ilustračné

Aj tieto miesta treba podľa Španielov na Slovensku vidieť
13
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM