rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Kde je najlepšia lyžovačka? Ceny dostali aj slovenské strediská!

Víťazi ocenenia World Ski Awards za rok 2022 sú známi, bodovali najmä Švajčiari a Rakúšania.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Kde je najlepšia lyžovačka? Ceny dostali aj slovenské strediská!
Zdroj: pixabay.com

Najlepšie lyžovanie na svete je v alpských krajinách. Švajčiari, Francúzi a Rakúšania si rozdelili najvýznamnejšie ocenenia, ktoré už desať rokov udeľuje organizácia World Ski Awards.

NAJ sú Švajčiari

Cenu za najlepší rezort si v roku 2022 odniesol švajčiarsky Verbier. Krajina však zbierala úspechy aj v iných kategóriách. Švajčiari sa môžu pochváliť najlepším hotelom či najlepšou chatou pre lyžiarov.

Úspech slávilo aj Francúzsko, ktoré má podľa hodnotenia odbornej poroty čo ponúknuť najmä v kategóriách nových ubytovacích zariadení.

Naši susedia z Rakúska zasa bodovali s najlepšou spoločnosťou ponúkajúcou služby milovníkom lyžovania – Bergbahn AG v Kitzbüheli.

Jasná a Kempinski

Najlepším lyžiarskym strediskom na Slovensku je podľa rebríčka Jasná, v ktorej sa zároveň nachádza aj najlepší butikový hotel FIS Jasná. Víťazom kategórie najlepší hotel pre milovníkov zimných športov je Grand Hotel Kempinski vo Vysokých Tatrách.

Cena World Ski Award bola založená v roku 2013 a jej cieľom je oceňovať zariadenia, ktoré zvyšujú štandard v celom odvetví.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM