rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Zlodej sa vrátil do bytu obete a vypýtal si zabudnutú kartu a drogy!

Počas lúpeže zdravotne znevýhodnenej obete vo Walese nechal muž zo Slovenska na mieste činu vlastnú bankovú kartu.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Zlodej sa vrátil do bytu obete a vypýtal si zabudnutú kartu a drogy!
Zdroj: pixabay.com

Zlodej pôvodom zo Slovenska sa vrátil do bytu okradnutej obete a vypýtal si naspäť debetnú kartu a drogy, ktoré na mieste činu zabudol.

Zabudol si tam veci

Ján Kandráč nechal omylom svoje veci v byte, z ktorého ukradol televízor a iné cennosti,“ informuje britský portál ITV.

Tento kuriózny prípad riešila polícia a súdy v meste Newport v britskom Walese. Nič netušiaci majiteľ bytu počas lúpeže spal na sedačke. Ukradnuté veci Kandráč vymenil v záložni za pätnásť libier.

Zdravotne znevýhodnený majiteľ bytu bola poriadne prekvapený, keď sa zlodej na druhý deň objavil znova a pýtal si späť kartu aj drogy. „Obeť lúpeže ho nepustila dnu a sused nahral zlodeja pred dverami na telefón,“ uvádza ITV.

Známa firma

Nebola to prvá Kandráčova krádež. Vlámal sa aj do miestnej krčmy, z ktorej ukradol výbavu na karaoke a drahé reproduktory, či supermarketu, v ktorom vyprázdnil vrecká na odložených kabátoch zamestnancov.

V záložni sa pokúšal zbaviť reproduktorov, ale podozrievavý pracovník ho odmietol. Neskôr bol zadržaný počas lúpeže v supermarkete,“ informuje ITV. Polícia zistila, že 28-ročný muž bol už predtým usvedčený z viacerých krádeží.

Kandráč si okrem iného od sudcu vypočul, že okradnutie zdravotne znevýhodnenej osoby je obzvlášť závažným skutkom,“ uvádza ITV. Súd napokon drogovo závislého delikventa odsúdil na dva roky.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM