rbt Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Mali by sme Putina ekonomicky ZNIČIŤ, hovorí Heger

Slovenský premiér poskytol rozhovor France24, v ktorom ruskému prezidentovi poslal drsný odkaz.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Mali by sme Putina ekonomicky ZNIČIŤ, hovorí Heger
Zdroj: Facebook.com/Eduard Heger - predseda vlády SR

Európska únia je spoločenstvo mieru, ale Vladimirovi Putinovi musí ukázať, že útokom na Ukrajinu prekročil všetky červené čiary. V rozhovore pre France24 po ostatnom summite EÚ v Bruseli to vyhlásil premiér Eduard Heger.

Zničme ho!

Ruskému prezidentovi poslal tvrdý odkaz. „Dnes v Európe píšeme históriu,“ povedal. Podľa neho je úlohou západného sveta ukázať nielen Putinovi, ale aj každému, kto by ho chcel v budúcnosti napodobniť, že invázia do demokratického štátu je zlý nápad.

Slovenský premiér je zástancom čo najtvrdších sankcií proti režimu v Rusku a ich prísneho vymáhania. „Mali by sme Putina ekonomicky zničiť,“ zdôraznil slovenský predseda vlády.

Vojaci NATO na Slovensku

Premiér Heger v rozhovore zdôraznil, že je vďačný za vznik spoločnej bojovej jednotky NATO, ktorá bude pôsobiť na Slovensku. Odmietol ruské tvrdenia o tom, že posilňovania obrany východného krídla aliancie sú provokácia.

Podľa neho je Putin manipulátor. „Ako ho provokujeme? Iba sa bránime a chránime našu slobodu,“ povedal Heger.

Považuje za dôležité, aby Európska únia aj NATO zostali jednotní a nenechali sa oslabiť niektorými rozdielnymi názormi na spoločný postup proti ruskej agresii, či členstvo Ukrajiny v EÚ.

Predseda vlády ocenil postoj slovenských občanov k utečeneckej kríze, ktorú pred mesiacom spustil na Ukrajine ruský útok. Na Slovensko ušli desiatky tisíc ľudí, najmä žien a detí.

Zdroj: YouTube.com

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM