Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Matovičov nákup Sputnika ho stál funkciu, teraz sa ho zbavujeme

Situáciu so Sputnikom na Slovensku riešia už aj v zahraničí. Predáme ho alebo darujeme?

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Matovičov nákup Sputnika ho stál funkciu, teraz sa ho zbavujeme
Zdroj: TASR/František Iván

Britský spravodajský a mediálny web TheGuardian.com sa zaujímal o situáciu Slovenska so Sputnikom v súvislosti s tým, že WHO zistila pri kontrole Sputnika V problémy v jednej z tovární. Britom neušlo, že Slovensko predá alebo daruje 160-tisíc dávok ruskej vakcíny, ktorá u nás vyvolala politickú krízu.

Predať alebo darovať?

Zatiaľ čo WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) zverejnila, že so Sputnikom zistila problémy v jednom zo závodov, Slovensko sa v rovnakom čase snaží zbaviť vakcín.

Slovensko, ktorého objednávka na 2 milióny dávok ruskej vakcíny vyvolala politickú krízu vedúcu k rezignácii predsedu vlády, uviedlo, že plánuje predať alebo darovať 160-tisíc svojej prvej dávky 200-tisíc iným krajinám.

Ako o nás píše britské médium, na očkovanie sa zaregistrovalo iba 14 214 ľudí, pričom 8 004 bolo už zaočkovaných. Naša krajina chce poskytnúť vakcíny tretím krajinám, ak o ne prejavia záujem.

Zo sveta o Slovensku

O Matovičovi píšu aj Briti

Vakcína, ktorí spôsobila na Slovensku aj to, že bývalý premiér Igor Matovič musel rezignovať, je dnes na predaj alebo na darovanie. The Guairdain spomína jeho tajnú dohodu o kúpe dávok, ktorá vyvolala politickú krízu.

A teraz po tom všetkom o našej krajine píšu, že si neobjednáme viac ako počiatočných 200-tisíc dávok, ktoré sme dostali. Naopak, predávame alebo ich darujeme!

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM