rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Novodobí otrokári! Prinútili matku vzdať sa svojho dieťaťa

Dve ženy a jeden muž zo Slovenska väznili vlastnú príbuznú, zneužívali ju na otrockú prácu a okrádali.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Novodobí otrokári! Prinútili matku vzdať sa svojho dieťaťa
Zdroj: Pixabay/Daniel Bone

Trojicu zo Slovenska uznal súd vinnou z novodobého otroctva vlastnej príbuznej. „Ženu, ktorú vylákali do Veľkej Británie, okrem iného prinútili vzdať sa vlastného dieťaťa a spávať na podlahe v kuchyni,“ informuje britský denník Metro.

Svoju obeť vystavili násiliu a zastrašovaniu, ktoré viedla jej vlastná teta. Do Veľkej Británie pricestovala v októbri 2013 tehotná, vylákali ju pod zámienkou, že sa o ňu príbuzní postarajú.

Namiesto toho ju prinútili variť, upratovať, či dokonca kradnúť,“ informuje Metro. Pred úradmi tvrdili, že príbuzná je mentálne znevýhodnená a v jej mene získali sociálne dávky v hodnote vyše 41-tisíc libier.

Novodobí otrokári

Najhorší deň pre ženu zo Slovenska prišiel, keď sa po pôrode musela vzdať dieťaťa a ponúknuť ho na adopciu. „Donútiť matku vzdať sa dieťaťa pre finančné zisky je ohavný čin a trauma, z ktorej sa obeť nikdy nespamätá,“ vyhlásil predstaviteľ polície v britskom Peterborough.

Obeti sa od svojich väzniteľov podarilo utiecť až v roku 2018 a po prvý raz pred úradmi slobodne rozpovedala, čo sa jej stalo. „Pri úteku sa ju ešte jeden z kriminálnikov pokúsil násilím vtiahnuť do auta, ale okoloidúci mu v tom zabránili,“ informuje Metro.

Júliu Rafaelovú, Milana Németha a Skarlettu Rafaelovú súd uznal za vinných z trestných činov moderného otroctva či podvodu.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM