rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Oravský hrad patrí medzi najstrašidelnejšie miesta v Európe!

Ak chcete zažiť skutočnú halloweensku zábavu, vyberte sa na sever Slovenska, radí čitateľom prestížny sprievodca Lonely Planet.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Oravský hrad patrí medzi najstrašidelnejšie miesta v Európe!
Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová

Turisti, ktorí chcú zažiť halloweensku atmosféru, nemusia v Európe navštíviť historické mestá ako Dublin, Londýn, Bukurešť alebo Prahu.

Autenticky strašidelné miesta

Namiesto toho môžu objavovať autenticky strašidelné miesta, ktorých kontinent ponúka viac než dosť,“ radí čitateľom prestížny turistický sprievodca Lonely Planet.

Odmenou pre zvedavcov, ktorí sa odvážia navštíviť tieto mrazivé oblasti, bude unikátna halloweenska zábava,“ informuje sprievodca. Medzi päticu najviac strašidelných destinácii zaradil aj Oravský hrad.

Majestátne stredoveké opevnenie na skale nad riekou Orava ocenia najmä fanúškovia svetovej kinematografie. Odohrával sa na ňom film Nosferatu z roku 1922, ktorý je považovaný za majstrovské dielo žánru hororov o úpíroch.

Pre fanúšikov hororu

Pevnosť, z ktorej sa neskôr stalo hradné sídlo, postavili v trinástom storočí. „Počas prehliadky hradu si môžete vypočuť krvavé legendy o násilí a duchoch, ktorí dodnes blúdia prázdnymi halami,“ informuje Lonely Planet.

Sprievodca upozorňuje, že návšteva Oravského hradu nebude krátkou prechádzkou: „Nachádza sa v ňom 154 miestností a 660 schodov.“ Ale panoramatický výhľad na okolité kopce po výstupe úzkymi schodiskami bude stáť za to.

Pre milovníkov klasického hororu to bude láska na prvé zahryznutie,“ hovorí o Oravskom hrade Lonely Planet. Do pätice najstrašidelnejších európskych miest okrem neho zaradil britský Whitby, írsky Meath, rumunskú pevnosť Sighişoara a škótsky Edinburgh.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM