Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Po autonehode zostali dve osirené batoľatá

Nezodpovedný a zrejme aj nadrogovaný vodič zabil svojou jazdou troch mladých ľudí neďaleko anglického mesta Peterborough. Dvaja z nich boli rodičia Nely (2) a Rachaela (1).

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Po autonehode zostali dve osirené batoľatá
Zdroj: TASR

Nesmierna tragédia zasiahla celú miestnu komunitu v anglickom meste Peterborough, kde manželia Yanna Kockova a Marko Godla žili. Obaja mali slovenský pôvod a v aute s nimi zahynul aj Yannin brat Tomas Kocko. Udalosť si všímajú viaceré britské médiá. Zatiaľ nie je známe, čo bude s osirelými deťmi, ktoré ešte nemajú ani tri roky.

Nezodpovedná jazda

Britský portál Mirror informuje, že smrteľnú nehodu spôsobil osudový omyl, ktorý sa často stáva aj na slovenských diaľniciach – auto vinníka zišlo na diaľničný výjazd v protismere. Traja Slováci nemali žiadnu šancu na prežitie: “Polícia informovala, že auto išlo v protismere na klzkej ceste a narazilo do druhého vozidla, v ktorom sedeli traja ľudia. Nikto z nich neprežil.”

Nehoda je o to tragickejšia, že Yanna a Marko boli veľmi mladí. Podľa portálu Mirror mali len o niečo viac ako 20 rokov. Zostali po nich dve malé deti – Nela (2) a Rachael (1). Hrozné chvíle musia prežívať aj rodičia Yanny, keďže v aute vyhasol život aj jej brata Tomasa.

Drogy za volantom

Čelná zrážka sa odohrala krátko po polnoci z piatka na sobotu a môže mať na svedomí ešte aj štvrtú obeť. Vinník nehody totiž leží v kritickom stave v nemocnici. Ak sa vylieči, s najväčšou pravdepodobnosťou skončí za mrežami: “Je podozrivý zo zabitia z dôvodu nebezpečnej jazdy a šoférovania pod vplyvom alkoholu a drog,” píše Mirror.

Portál popisuje aj svedectvo človeka, ktorý v noci privolal na miesto nehody políciu. Keď volal na tiesňovú linku, uviedol, že pasažieri sú pravdepodobne mŕtvi, keďže auto so slovenskou posádkou malo úplne zdemolovaný predok a aj druhé auto malo rozbitú prednú kapotu a čelné sklo. Polícia vyzýva všetkých, ktorí môžu pomôcť informáciami o havárii, aby sa ozvali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM