rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Politická situácia na Slovensku? To už chce prácu psychiatrov!

Kríza vo vláde Euarda Hegera je nekonečný seriál, ktorý už na Slovensku nikto nechce sledovať.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Politická situácia na Slovensku? To už chce prácu psychiatrov!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Českí komentátori nešetria pri hodnotení vyvrcholenia slovenskej vládnej krízy silnými slovami. „Analýza slovenskej politiky už dávno nie je určená politológom a sociológom, ale psychológom, a čoraz viac aj psychiatrom,“ myslí si hlavný analytik Hospodárskych novín.

Prípad pre psychiatra?

Ak sa v Česku už trochu hanbia za to, že doposiaľ najväčším škandálom koalície bolo stretávanie sa s lobistom, „Slováci by pri pohľade zvonku na svoju krajinu museli chodiť príslovečnými kanálmi,“ myslí si Martin Ehl.

Podľa neho v slovenskej vláde „vrcholí súboj niekoľkých – povedzme – silných osobností,“ ktorých správanie navonok by asi najlepšie dokázal vysvetliť špecialista na duševné pochody a poruchy.

Telenovela pokračuje

Nekonečný seriál, ktorý už nechce nikto na Slovensku sledovať, pokračuje,“ hovorí komentátorka Českého rozhlasu. Ani dva mesiace nestačili, aby bolo jasné, ako sa spor medzi SaS a OĽaNO skončí.

OĽaNO síce pripustilo, že Igor Matovič z vlády odíde, ale žiada od Richarda Sulíka splnenie desiatich podmienok. Prezidentka Zuzana Čaputová vyzvala premiéra Eduarda Hegera, aby spor konečne uzavrel.

Sám Matovič, okolo ktorého sa všetko deje, bol na dovolenke v Španielsku a vyhlásenia dával na Facebooku,“ komentuje Český rozhlas. V prípade definitívneho odchodu SaS pritom hrozí, že krajina bude mať menšinovú vládu.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM