rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Chcel v Maďarsku natankovať lacnejší benzín, skončil na lavici obžalovaných

Maďarská prokuratúra podala žalobu na slovenského vodiča, ktorý chcel ušetriť pomocou falošných poznávacích značiek.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Chcel v Maďarsku natankovať lacnejší benzín, skončil na lavici obžalovaných
Zdroj: TASR

Prílišná vynaliezavosť sa mladému Slovákovi nevyplatila. „Maďarská prokuratúra vzniesli obvinenie voči 29-ročnému mužovi, ktorý sa v júli pokúsil natankovať lacnejšie palivo s falošnou maďarskou poznávacou značkou,“ informuje maďarský Index.

Zľakol sa

Vodič sa vracal domov cez Maďarsko z dovolenky v Chorvátsku. V Nagykanizsy chcel natankovať, no aby nemusel platiť vyššiu cenu, vymenil slovenské poznávacie značky za falošné maďarské. „Na čerpacej stanici sa však zľakol a odišiel bez natankovania,“ uviedla prokuratúra.

O päťdesiat metrov ďalej si namontoval pôvodné slovenské značky a tie maďarské hodil na zadné sedadlá. Prevádzkovateľ čerpacej stanice informoval políciu, ktorá Slovákovi falošné značky zhabala.

Nižšia cena iba pre domácich

V reakcii na prudké zdražovanie zaviedlo Maďarsko tento rok dvojaké ceny pohonných hmôt. Domáci šoféri natankujú lacnejšie ako vodiči z iných krajín vďaka cenovému stropu, ktorý určila vláda.

V polovici júla začala proti Maďarsku konať Európska komisia, ktorá diskriminačné ceny pohonných hmôt pre vozidlá so zahraničnou poznávacou značkou považuje za jasné porušenie pravidiel voľného trhu.

Slovenskému vodičovi to však už nepomôže. „Dopravná prokuratúra v Nagykanizse ho obžalovala zo zločinu zneužitia jedinečného identifikačného čísla,“ dodáva Index.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM