Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Pri jednom mužovi sa Hantuchová úplne roztriasla a onemela

Každý máme svoje detské idoly, ale málokomu sa podarí s nimi aj stretnúť. Slávnej slovenskej tenistke sa tento sen splnil a vďaka nemu sa aj dostala k tenisu.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Pri jednom mužovi sa Hantuchová úplne roztriasla a onemela
Zdroj: instagram

Bývalá svetová štvorka Daniela Hantuchová sa dojemne vyznala pre portál Tennis World, kto bol jej najväčšou tenisovou inšpiráciou a ako zásadne zmenil jej život.

Bol to Miloslav Mečíř, ktorého ako malé dieťa s nekonečným obdivom sledovala v televízii, keď vyhral zlatú olympijskú medailu v roku 1988. Ten zážitok rozhodol aj o ďalšom osude Daniely Hantuchovej.

Detský idol

Pre Danielu Hantuchovú bol tenis od začiatku osudovou záležitosťou: “Mala som päť rokov, keď som prvýkrát sledovala v televízii tenis. V ten istý deň som poprosila rodičov, aby mi kúpili raketu, pretože by som tiež jedného dňa chcela hrať na Olympijských hrách,” uvádza Danieline slová portál Tennis World.

“Hneď ako som dostala tenisovú raketu a Mečířovu fotku, dala som si ich do postele a spávala som s nimi niekoľko rokov. Nikdy som tiež neprestala počúvať oficiálnu skladbu letných Olympijských hier v Soule z roku 1988,” dodáva Daniela pre Tennis World. Od útleho detstva tak mala jeden jediný cieľ pred sebou – dostať sa na Olympiádu.

Stretnutie s idolom

Daniela sa pre portál vyznáva, že tenisu a olympijskému snu úplne prepadla a nikdy nepochybovala o tom, že jedného dňa sa jej to podarí. “Trénovala som sedem – osem hodín denne, robila som všetko možné v telocvični a podriadila som tomu aj spôsob štúdia, len aby som bola najlepšia.”

Tenis jej napokon priniesol aj stretnutie so svojim detským idolom a bol to skutočne nezabudnuteľný zážitok: “Keď som Mečířa prvýkrát stretla, bola som úplne dojatá a zároveň som sa veľmi hanbila. Nedokázala som ani k nemu podísť a rozprávať sa s ním. Môj otec ma vzal do klubu, kde trénoval, aby som od neho získala podpis. Ale ja som zostala za plotom, pretože som nemala ani odvahu vkročiť na rovnaký kurt ako on.”

Daniele sa napokon splnili všetky tenisové sny a zahrala si na Olympijských hrách až trikrát.

S Milošom Mečíŕom sa postupne stali veľmi dobrí priatelia a on ju aj trénoval vrámci slovenského olympijského tímu. “Takmer som sa rozplakala, ako úžasne sa mi môj sen splnil,” dodáva Daniela.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM