ELA Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Sanitka zažila dramatické minúty na diaľnici pri Brne!, VIDEO

Jazdu vozidla brzdila dopravná zápcha na diaľniciach D1 aj D2 vzniknutá po nehode.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Sanitka zažila dramatické minúty na diaľnici pri Brne!, VIDEO
Zdroj: Polícia Českej republiky

Do zložitej a život ohrozujúcej situácie sa dostali zdravotníci zo Slovenska na D2 pri Brne. Posádka sanitného vozidla viezla v utorok ráno na špecializované pracovisko do Prahy pacienta po transplantácii, píše portál novinky.cz.

Musela prísť polícia

Jazdu im spomalila a neúmerne predlžovala dopravná zápcha vzniknutá po hromadnej nehode neďaleko brnenského obchodného centra Olympia.

Keďže časové straty si vzhľadom na stav muža nemohli zdravotníci dovoliť, o pomoc požiadali políciu. Slovenská sanitka na prednostnú jazdu nemá v Česku právo.

Uviazli v zápche

„Obvykle zložitú rannú dopravnú situáciu v okolí Brna navyše skomplikovala v začínajúcej dopravnej špičke po siedmej hodine na D1 na 190. kilometri v smere na Prahu dopravná nehoda piatich nákladných automobilov a jedného osobného auta,“ popísal okolnosti hovorca polície Petr Vala.

Sanitku čoskoro našla dvojica policajtov na motocykloch, ktorá vozidlo z kolóny vyviedla a odprevadila ďalej. „Slovenskí záchranári tak mohli ďalej bez výrazného zdržania pokračovať v akútnej ceste do pražskej nemocnice,“ dodal Vala.

Zdroj: YouTube.com

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM