Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Vraždil z lásky a pre čisté potešenie

Trochu to pripomína románový motív vraždy z lásky, ale podľa švajčiarskeho prokurátora v tom nebola žiadna romantika. Obeťou sa stal slovenský zaľúbenec, ktorý práve vyšiel z basy.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Vraždil z lásky a pre čisté potešenie
Zdroj: TASR

Prípad popisuje švajčiarsky portál Le Matin s titulkom “Vrah dostal devätnásť rokov za mrežami.” Zločin sa odohral v roku 2015 a švajčiarsky súd aktuálne vyniesol rozsudok. Za mreže má poputovať Macedónec (34), ktorého jeho milá opustila pre Slováka (36). Ohrdnutý muž nezaprel svoju horúcu balkánsku krv a rozhodol sa pomstiť.

Vražda z lásky?

“Podľa obžaloby je za vraždou skrachovaný vzťah medzi Macedóncom a jeho partnerkou, s ktorou žil v Ganterschwille, kde sa skutok aj stal,” uvádza Le Matin.

Žena sa rozhodla, že Macedónca opustí a začne nový život so Slovákom, ktorý bol v tom čase vo väzení pre domovú lúpež.

Ak by Slovák vedel, čo ho vonku čaká, určite by sa zo švajčiarskej basy neponáhľal. “Niekoľko dní po prepustení na slobodu bol zavraždený,” píše portál.

Macedónca zadržali a obžalovali z vraždy. Súd nepochyboval o jeho vine a odsúdil ho na devätnásť rokov za mrežami. Prokurátor žiadal ešte o jeden rok viac.

Je nevinný!

Portál približuje, že rozsudok zatiaľ nie je právoplatný a Macedónec stále popiera svoju vinu. Počas súdneho procesu sa odmietol akokoľvek vyjadriť ku skutkom, ktoré mu obžaloba pripisuje. Jeho obhajca dokonca žiadal, aby ho súd oslobodil a priznal mu aj náhradu morálnej ujmy vo výške takmer pol milióna eur.

Prokurátor však o jeho vine nepochybuje. Na súde dokonca uviedol, že Macedónec na Slováka vystrelil “z čistého potešenia z vraždenia.” Mal pri tom aj komplica v podobe Švajčiara (55), ktorý mu zabezpečil zbraň a priviezol ho na miesto vraždy.

Súd ho rovnako uznal vinným a vymeral mu trest štyri roky väzenia. Obaja majú zároveň vyplatiť partnerke ich obete odškodné takmer 50-tisíc eur plus úroky.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM