rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Vyrábali v Írsku pervitín, sudca ich poslal do väzenia na tri roky

Dvaja Slováci a jedna Slovenska varili nebezpečnú drogu v dodávke, ktorú polícia našla zaparkovanú v podzemnej garáži.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Vyrábali v Írsku pervitín, sudca ich poslal do väzenia na tri roky
Zdroj: TASR

Írska polícia vyriešila prípad, ktorý je ako vystrihnutý z populárneho amerického seriálu Breaking Bad. Dvaja Slováci a jedna Slovenka boli odsúdení za výrobu a predaj pervitínu po tom, čo pred súdom priznali vinu, informuje írsky Sunday World.

Drogovo závislý

Je to drogovo závislý človek a odmieta si priznať zodpovednosť za škody, ktoré svojím konaním spôsobuje," povedal sudca o odsúdenom Mariovi Uríčkovi, ktorý si vo väzení odsedí tri roky. Záznam v trestnom registri má už aj zo Slovenska, kde si za drogovú trestnú činnosť odpykal osem rokov.

Jeho komplic Tomáš Sujan bol rovnako odsúdený na tri roky väzenia, kým ich spoločníčka Lucia Gajdošová vyviazla s dvojročnou podmienkou a povinnosťou odrobiť si 80 hodín verejnoprospeš­ných prác.

Laboratórium v dodávke aj v byte

Sujana polícia zadržala po tom, čo v dodávke zaparkovanej v podzemnom parkovisku bytového komplexu zabavila zariadenia na výrobu pervitínu, chemikálie a inštrukcie k príprave drogy. „Neskôr v jeho byte objavila pervitín aj váhy na dávkovanie drogy,“ informuje denník.

Uríčka a Gajdošovú policajti zatkli, keď policajti zastavili ich auto a po prehliadke našli chemikálie, plynové bomby a fľašu s alkoholom. „Podobne ako v Sujanovom prípade, prehliadka bytu odhalila chemikálie, inštrukcie a vybavenie potrebné k výrobe drogy,“ uvádza Sunday World.

O nižšom treste pre Gajdošovú sudca rozhodol aj preto, lebo na rozdiel od svojich komplicov nemala kriminálnu minulosť.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM