Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Záhadné zmiznutie mladého muža

Dominic Madar sa za nevysvetlených okolností stratil niekde medzi Rakúskom, Slovenskom a Maďarskom. Jeho rodina žije v britskom Kente a už tri týždne o ňom nemá žiadne informácie.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Záhadné zmiznutie mladého muža
Zdroj: Kent Police

Čo sa mohlo stať 27-ročnému Dominicovi Madarovi z britského Tonbridgu je pre miestnu políciu stále nevyriešeným prípadom. Podľa mena i popisu okolností ide zrejme o muža slovenského pôvodu, ktorý sa vybral cestovať do regiónu, odkiaľ pochádza jeho rodina. Jeho posledná známa stopa sa stráca v Bratislave. O téme píše britský portál kentonline.co.uk.

Osudná dovolenka

Dominic Madar odišiel zo svojho domova v britskom Tonbridge ešte 14. januára a o pár dní sa pod ním zľahla zem. Kentonline ho popisuje ako “backpackera,” teda mladého človeka – dobrodruha, ktorý cestuje po svete s batohom na pleciach a väčšinou prespáva v hosteloch.

Jeho cieľom mala byť cesta naprieč Európou so zastávkami v hlavných mestách Rakúska, Slovenska a Maďarska. “Naposledy bol videný 1. februára na britskej ambasáde v Bratislave a bol bez peňazí a telefónu,” píše portál.

Bezvýsledné pátranie

Vyzerá to tak, že Dominic skutočne cestoval dobrodružným štýlom a prespával, kde sa dalo. Portál uvádza, že ešte v ten deň z Bratislavy kontaktoval niekoho v Budapešti s otázkou, či nevie o nejakom mieste, kde by mohol nocovať. “Odvtedy o ňom nie je žiadna stopa a polícia nevie, či skutočne do Budapešti dorazil, alebo nie,” uvádza kentonline.co.uk.

Portál dodáva, že existujú vážne obavy o jeho život a zdravie a policajti v britskom Kente sú v kontakte s viacerými zahraničnými ambasádami v rámci prebiehajúceho pátrania. Rozoslali tiež žiadosti o poskytnutie informácií o nezvestnom mužovi do viacerých hostelov a miest, kde mohol prísť. Zatiaľ bezvýsledne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM