ELA Magazín Ona

Svet sa pustil do českej Miss World: Ľudí pobúrilo, že vyhrala TUCTOVÁ modrooká blondína!

Češka s poľským menom Krystyna Pyszko (25) si ani nestihla poriadne užiť okamih slávy, ktorý sa jej dostal po získaní titulu Miss World, a už musela okúsiť odvrátenú stránku úspechu.

Ilustračný obrázok k článku Svet sa pustil do českej Miss World: Ľudí pobúrilo, že vyhrala TUCTOVÁ modrooká blondína!
10
Galéria

Len čo sa nová Miss World Krystyna Pyszková začala pýšiť korunkou na hlave a prijímala gratulácie najmä z domovskej Českej republiky, na sociálnych sieťach sa do nej pustili z iných kontinentov.

A to doslova z rôznych kútov sveta, kde si idol krásy a najmä farbu pokožky predstavujú inak. O to je smutnejšie, že svetová súťaž krásy sa po skončení zvrhla na hrubé rasistické útoky.

Fanúšikom sa totiž nepáči farba pleti tohtoročnej víťazky. Nenávistné slová zazneli najmä od Afričanov, ľudí z Latinskej Ameriky a Ázie.

Tuctová modrooká blondína

„Vyzerá ako dvojča minuloročnej víťazky, všetci ale vieme, že korunku mala vyhrať Botswana,“ komentujú rozhorčení ľudia na instagrame.

Viacerí v komentoch chceli na tróne krásy s korunkou na hlave vidieť práve krásavicu z Botswany Lesego Chombo. „Totálna blbosť, Botswana totálne ovládla poslednú otázku a mala vyhrať. Je jasné, že nechcete, aby vyhrala Afričanka,“ píše sa v jednom z komentárov, ktorý mal najviac lajkov.

Rasistické útoky

Podobne vyznela aj ďalšia kritika. „Toto bola lúpež za denného svetla. Som ohromená. Každý vie, že koruna patrila slečne z Botswany. Aké trápne. Bolo by naozaj tak zlé nasadiť tú korunku na hlavu africkej kráľovnej? Čo viac mala Botswana urobiť? Jej vyrovnanosť a pohotovosť v odpovediach na všetky otázky boli veľmi nad úrovňou ostatných, jasne vyčnievala, napriek tomu stále nebola dosť dobrá na to, aby bola korunovaná? Toto bol vtip a táto organizácia by sa mala hanbiť,“ odkázala jedna nahnevaná fanúšička botswanskej reprezentantky.

„Prečo vyhrala? Je to biela blondína s modrými očami. Prečo vyberáte len tuctové európske blondíny?,“ napísali ďalej africkí fanúšikovia súťaže.

Niektorí autori neprajných príspevkov výsledky označujú za nespravodlivosť, a dokonca sa uchýlili k výrokom s rasistickým podtextom.

„Znovu sa potvrdilo, že Miss World je rasistická súťaž s rasistickými fanúšikmi. Nechcete, aby raz vyhrala Afrika,“ píšu a nabádajú africké krajiny k bojkotu tejto súťaže krásy.

Dvadsaťpäťročná rodáčka z Třinca je druhou Češkou, ktorá prestížny titul získala. V roku 2006 súťaž vyhrala Taťána Kuchařová. Takisto blondína s modrými očami.

Miss World 2024
10
Galéria

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM