Monika Vengrínová Hokej

Takýto hokej Poprad ešte nezažil: Na ľade sa stretli hviezdy, v 38. minúte sa zápas prerušil

Exhibičný charitatívny turnaj odštartoval prvým zápasom v Poprade. Slovenské a americké hokejové hviezdy svetového formátu i popradskí diváci vzdali hold Pavlovi Demitrovi viac než dôstojne.

Ilustračný obrázok k článku Takýto hokej Poprad ešte nezažil: Na ľade sa stretli hviezdy, v 38. minúte sa zápas prerušil
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Zápas napokon skončil víťazne pre hráčov Slovak Stars, keď porazili výber St. Lours Blues Alumni 9:8 po nájazdoch. Ako prví skórovali hráči St. Louis, keď Šimonoviča zblízka prekonal Bartečko. Hráči slovenského výberu sa prvýkrát presadili až v 12. minúte a po góloch Šatana a Cígera v 16. minúte otočili skóre vo svoj prospech – 2:1. Miroslav Šatan pridal v 17. ďalší gól, keď obišiel bránku a zakončil. Gól Tysona Nasha na 3:2 uzavrel skóre prvej tretiny. Ešte väčšie gólové preteky predviedli aktéri v 2. tretine.

Slovenský výber kontroloval svoj náskok a hoci výber legiend St. Louis viackrát znížil, po dvoch tretinách bolo skóre 7:5. V 38. minúte bola hra prerušená a pod stlmenými svetlami si diváci i hráči pripomenuli Pavla Demitru. V prvých dvoch tretinách plynul hrací čas bez prerušenia, no v tretej už bolo všetko podľa riadnych pravidiel. V záverečnej časti čakali diváci na gól až do 51. minúty, v ktorej najskôr Handzuš znížil na 6:7 a o tri minúty neskôr Young vyrovnal.

Hráči zámorského výberu sa v 56. minúte prvýkrát dostali do vedenia, keď sa presadil Mayers. Slovenský tím v závere skúsil hru so šiestimi hráčmi a v nej na 8:8 vyrovnal Šatan.

V samostatných nájazdoch sa postupne presadili P. Šťastný, Kroták, Bondra, Handzuš, Šatan i Višňovský.

Nezabudnuteľný zážitok pre každého

"Najmä 38. minúta bola veľmi emociálna. Na ľade sa stretli dve, možno i tri generácie slovenského hokeja. Mali sme čas aj trochu podebatovať a zaspomínať trebárs aj na kvalifikáciu v Sheffielde. Bola to naozaj veľmi dobrá akcia. Diváci nám vytvorili skvelú kulisu,“ pochvaľoval si po zápase Peter Bondra, útočník výberu Slovak Stars.

Zápas si v americkom tíme užíval i náš Ľuboš Bartečko: „Bol som už na veľa exhibičných zápasoch, ale tento bol špecifický. Veľmi som si ho užil a mal som počas neho veľkú radosť. Pred pätnástimi rokmi sme mali v St.Louis silnú partiu a tá sa akoby stále drží spolu pokope. Je skvelé, že chceli prísť podporiť niečo fantastické“.

Hrať hokej v rámci takejto akcie, bola česť i pre Zdena Cháru, obrancu výberu Slovak Stars. "Myslím, že Paliho sme si uctili veľmi dôstojne. Skutočnosť, že prišiel plný štadión svedčí o tom, že ľudia si takúto akciu veľmi vážia. Bola pre nás česť hrať spolu či proti sebe, pretože sa tu stretlo mnoho veľkých osobností svetového hokeja,“ povedal Chára.

Jedným z útočníkov výberu St. Louis Blues Alumni bol i náš Michal Handzuš, ktorému však na ľade niekto chýbal. „Bola tu pekná atmosféra a diváci sa zabávali. Veľmi sa to páčilo aj nám hráčom. Boli by sme však radšej, ak by tu Paľo bol s nami a takáto akcia by vznikla z iného dôvodu,“ povzdychol si Handzuš.

Ľubomír Višňovský hral naposledy na popradskom štadióne pred niekoľkými rokmi, a ako náš zimák, tak i túto exhibíciu si pochvaľoval: „V prvom rade chcem poďakovať divákom, ktorí boli fantastickí. Predviedli sme veľa vydarených akcií, padli pekné góly. Naposledy som hral na popradskom štadióne asi ešte v sezóne 2004/2005 a môžem povedať, že teraz je veľmi pekný. Naozaj to bola veľmi vydarená akcia.“

Slovak Stars – St.Louis Blues Alumni 9:8 po sn (3:2, 4:3, 1:3)

Góly: 12. Šatan (Bezák), 16. Cíger (Chára), 17. Šatan, 22. Chára (A. Šťastný), 24. Šatan, 33. Bondra (Višňovský), 35. Pavlikovský (Suchý), 60. Šatan (Bondra) – 8. Bartečko (Federko), 19. T. Nash (Bartečko), 27. Bartečko (Handzuš), 30. Young (Bartečko), 37. Y. Šťastný, 51. Handzuš (Nash), 54. Young (Chase), 57. Mayers, rozhodujúci nájazd Šatan.
Rozhodovali: Marušin, Findura,
4500 divákov (vypredané)

Zostavy


Slovak Stars: Šimonovič – Chára, Marcinko, Višňovský, Suchý, Droppa – Bondra, P. Šťastný, A. Šťastný – Šatan, Bezák, Cíger – Kroták, Pavlikovský, Lintner. Tréner: Vladimír Šťastný

St.Louis Blues Alumni: McLennan – Bartečko, Low, Chase, Finley, Silinger – Y. Šťastný, Federko, Young – Mayers, Handzuš, Wensink – Yake, Patey, T. Nash, Tréner: Július Šupler

Slovak Stars - St.Louis Blues Alumni 9:8 sn
1
Galéria
Slovak Stars - St.Louis Blues Alumni 9:8 sn
1
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM