Zo zahraničia

Taliansko tesne pred lockdownom? Bary a reštaurácie zatvoria len v noci

Taliansky premiér Giuseppe Conte tvrdí, že nové opatrenia proti šíreniu koronavírusu, ktoré sa dotkli najmä nočného a spoločenského života, majú predísť ďalšiemu celoštátnemu lockdownu.

Ilustračný obrázok k článku Taliansko tesne pred lockdownom? Bary a reštaurácie zatvoria len v noci
Zdroj: TASR/AP

Taliansky premiér Giuseppe Conte tvrdí, že nové opatrenia proti šíreniu koronavírusu, ktoré sa dotkli najmä nočného a spoločenského života, majú predísť ďalšiemu celoštátnemu lockdownu. Informáciu priniesla v utorok agentúra AP.

Po tom, čo talianske ministerstvo zdravotníctva za uplynulý deň potvrdilo 5901 nových prípadov ochorenia COVID-19 a 41 súvisiacich úmrtí, označil Conte obmedzenia za „primerané“ a „adekvátne“.

Premiér v utorok vyhlásil, že bary a reštaurácie budú po polnoci zatvorené.

Chce tak obmedziť konzumáciu alkoholu a jedla mimo barov po 21.00 h. Spomínané opatrenia, ako aj odporúčaný počet osôb na súkromných oslavách, majú obmedziť aktívny spoločenský život, ktorý údajne spôsobil nárast počtu ochorení novým koronavírusom v krajine.

Viac ako 5000 osôb je v Taliansku hospitalizovaných, z toho 500 leží na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS). Hoci tieto cifry predstavujú len zlomok jarného vrcholu, počet prípadov ochorenia COVID-19 stúpa vo všetkých talianskych regiónoch.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM