han Šport Hokej

Tatar opantal celú Ameriku prezývkou: HOLD mu vzdal aj herec z Hollywoodu!

Keďže v hokejovej NHL je "pokoj zbraniam", do popredia sa dostávajú rôzne ankety. V jednej z nich dominoval slovenský útočník Tomáš Tatar!

Ilustračný obrázok k článku Tatar opantal celú Ameriku prezývkou: HOLD mu vzdal aj herec z Hollywoodu!
7
Galéria
Zdroj: Twitter

Zámorská stránka www.nhlpa.com sa ako každý rok, aj tento, podujala k netradičným anketám. Jednu z nich ovládol aj rodák z Dubnice, ktorý pôsobí v Montreale Canadiens.

Prekonal aj Čecha

Tomáš sa na prvej priečke umiestnil tesne pred českým kanonierom z Bostonu Davidom Pastrňákom. Kým slovenský špílmacher mal 8,08 % hlasov, druhý bol Čech so 7,31 % a tretí ruský útočník New Yorku Rangers Artemi Panarinom. Ten mal 5,77 %. Celkovo sa ankety zúčastnilo 260 hokejistov z NHL.

Akú má prezývku?

Slovenský reprezentant je známy aj ako tuniak, čiže po anglicky „Tuna“. Druhý Pastrňák zase „Pasta“ čo v preklade znamená cestovina a tretí Panarin ako „Breadman“, čo sa dá preložiť ako chlebár. Pre zaujímavosť, štvrtý bol Cristian Fisher z Arizony, ktorého prezývka je smraďoch!

Všimol si ho aj slávny herec

Za morom nie je síce hokej tak populárny ako napríklad basketbal či bejzbal, no aj tak si nájde prívržencov aj z radov hollywoodských hercov. Medzi takých patrí aj Mark Wahlberg, ktorý ešte vlani nahral Tatarovi krátke video, kde vyslovuje jeho meno aj prezývku. Na sociálne siete si to „zavesil“ Tie Domi, čo je otec Tomášovho spoluhráča z Montrealu, Maxa Domiho.

Prečo tuniak?

Už v minulom roku vyhral túto anketu náš hráč, preto sa aj dávnejšie k tejto otázke vyjadril. „Prezývka je stará ešte z čias, keď som hral v Detroite a vymyslel mi ju švédsky spoluhráč Thomas Holmström. Mal veľmi rád tuniakový tatarák, no a ten sa v preklade povie: tuna tatar.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM