Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Tik-tokom sa šíri podivný trend: Ľudia si slnia genitálie, lekári varujú!

Videá s pofidérnou procedúrou videli už milióny ľudí. Odborníci len krútia hlavami.

Ilustračný obrázok k článku Tik-tokom sa šíri podivný trend: Ľudia si slnia genitálie, lekári varujú!
Zdroj: Instagram.com/livan.thedream , pixabay.com

Sociálne siete snáď každú chvíľu vyprodukujú nový trend, ktorý raketovou rýchlosťou naberie na popularite. Kráľom výziev je v tomto Tik-tok. Niektoré trendy sú však nebezpečné či nezdravé. Medzi také patrí aj novinka označovaná hashtagom #perineumsunning.

Zvláštna procedúra

Videá zobrazujúce a propagujúce opaľovanie intímnych partií získavajú na Tik-toku milióny videní. Influenceri povzbudzujú mužov aj ženy, aby svoje obnažené genitálie nastavili smerom k slnku.

Vysvetlenie je prinajmenšom pochybné. Intímne partie vraj dokážu zo slnka vstrebať jeho „prirodzenú energiu“.

Bizarná procedúra vám údajne môže zlepšiť spánok, koncentráciu a kreativitu. Fanúšikovia tejto praktiky volia rôzne polohy a fotia a natáčajú sa na siete. Jedni ležia na chrbte s rozkročenými nohami vo vzduchu, iní využívajú jogínsku polohu psa.

Nejde o celkom novú praktiku, vo svete má priaznivcov už roky. Tik-tok je však silná zbraň a intímne slnenie vo veľmi krátkom čase spopularizoval.

Odborníci varujú

Odborníci nad novým trendom len krúti hlavami. Tvrdia, že neexistujú dôkazy o prospešnosti intímneho opaľovania a naopak, táto prax môže skôr uškodiť.

Lekárka Diana Gallová pre Insider povedala: „Áno, meditácia a dostatok vitamínu D pomáhajú fyzickému aj psychickému zdraviu. Nijako to ale nesúvisí s poškodzovaním pokožky a zbytočným vystavovaním týchto partií na slnku.“

Podľa Gallovej opaľovanie prináša riziko rakoviny kože, a to nech ide o akúkoľvek časť tela.

Odborníci poukazujú tiež na to, že v otázkach zdravia môžu niekedy sociálne siete napáchať viac škody ako úžitku. Treba mať totiž na pamäti, že väčšina influencerov nemá medicínske vzdelanie.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM