Šport Hokej

TĽAPLI si s českou legendou: Na striedačku Slovana zasadne známy búrlivák Růžička, FOTO

Dlho bez kouča neboli! Bratislavský Slovan len pred dvomi dňami prepustil hlavného kouča Jána Pardavého a už dnes v hokejovej hale predstavili nového.

Ilustračný obrázok k článku TĽAPLI si s českou legendou: Na striedačku Slovana zasadne známy búrlivák Růžička, FOTO
3
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Pardavý vydržal na striedačke slávneho klubu len úvodné štyri zápasy hokejovej Extraligy. Po jednej výhre a troch prehrách majú belasí za sebou katastrofálny štart do súťaže. Nakopnúť ich má aj zmena na trénerskom poste. Do Bratislavy už zamieril kouč z Česka Vladimír Růžička.

Už v Nitre

Známy legendárny hokejista, ktorý doviedol Česko v roku 1998 ku zlatým olympijským medailám v Nagane. To však ešte ako hráč. Neskôr viedol aj český národný tím a na striedačke je tiež veľmi impulzívny.

Prvý duel na lavičke Slovana zažije v piatok v Nitre a premiéru pred domácim publikom bude mať v nedeľu proti Dukle Trenčín, kde mimochodom aj ako mladý hráč pôsobil.

„Napriek mimoriadne bohatej a úspešnej kariére pôjde pre Vladimíra Růžičku v Slovane o vôbec prvé trénerské pôsobisko mimo Českej republiky. Celú svoju doterajšiu kariéru na striedačke zasvätil českému hokejovému prostrediu. V pozícii asistentov zatiaľ zostávajú Rudolf Jendek a Richard Kapuš, trénerom brankárov je naďalej Peter Kosa,“ píše oficiálny portál belasých.

„Od ukončenia spolupráce s trénerom Jánom Pardavým po prehre vo 4. kole Tipos extraligy v Spišskej Novej Vsi bol pre vedenie Vladimír Růžička jednoznačnou prvou voľbou. Bolo však potrebné zistiť, či bude možné ukončiť jeho angažmán v českom druholigovom klube v Ústí nad Labem, kde Růžička od polovice júla trénoval,“ pokračuje web Slovana.

„Slovan Bratislava víta Vladimíra Růžičku v klube a verí, že spoločnými silami sa mužstvu, realizačnému tímu i manažmentu podarí čo najrýchlejšie prekonať aktuálnu športovú krízu,“ dodali a v to isté dúfajú aj skalní fanúšikovia.

KLIKNITE aj na tieto články:

Hokejový Slovan povedie Vladimír Růžička
3
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM