Rôzne

TOP 10 článkov: Udalosti, ktorými žili naši čitatelia v roku 2018

Rok 2018 je minulosťou. Pozreli sme sa preto na príspevky, ktoré vás na webe Dnes24.sk zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 článkov: Udalosti, ktorými žili naši čitatelia v roku 2018
11
Galéria
Zdroj: TASR

1. Slovensko žilo v roku 2018 smutnou udalosťou. Vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej nenechala chladným nikoho. V septembri sme informovali o identikite, ktorý v súvislosti s vraždou zverejnila polícia. Ozvať sa mal muž, ktorý sa údajne na spoznal na policajnej podobizni. Neskôr sa však ukázalo, že išlo o inú osobu. Miroslav sa uvidel na identikite v prípade vraždy Kuciaka: Nechápe, prečo je na podobizni

2. Vrtochy počasia bývajú niekedy poriadne bláznivé. Niektoré médiá informovali, že koncom novembra udrie výrazné ochladenie. Pre hlavné mesto sa dokonca objavili informácie s rozptylom –15 až +2 stupne. Nuž, oficiálnych meteorológov tieto predpovede nenechali chladnými. Článok s názvom Meteorológovia si ťukajú na čelo: Predpovedať, že sa o desať dní ochladí na –18 stupňov, je uletené sa dostal až na druhú priečku čítanosti na webe Dnes24.sk.

3. Množstvo Slovákov sa v júli 2018 potešilo. Exekúcie sužujú nejedného obyvateľa krajiny pod Tatrami a tak nečudo, že vyhlásenie ministra Gábora Gála sa šírilo svetom. Náš článok Minister spravodlivosti: Exekúcie staršie ako päť rokov budú zo zákona zastavené sa dokonca prebojoval do TOP 3.

4. Milovníci zvierat na tento krok čakali ako na spasenie. V starom znení zákona sa zviera stále považovalo za vec. Mnoho sadistov si tak mädlilo ruky. Našťastie, v roku 2018 nastala zmena. Právna norma upravila opatrenia proti množiteľom, povinné čipovanie psov aj opatrenia proti týraniu zvierat. Od soboty už zvieratá nebudú na Slovensku vecou: Nový zákon prináša mnohé zmeny

5. Ani vy sa už neviete dočkať dosiahnutia dôchodkového veku? Zvyšovanie hranice pre odchod na zaslúžený odpočinok nás nenechá pokojne spať. Informácie, že dôchodkový vek sa bude zverejňovať 5 rokov vopred vás zaujali natoľko, že ste článok Kedy pôjdeme do dôchodku? Po novom sa bude vek zverejňovať päť rokov dopredu dosadili na piate miesto nášho rebríčka najčítanejších príspevkov webu Dnes24.sk.

6. Astronomické úkazy nás neprestávajú fascinovať. V decembri nastal zimný slnovrat a my sme sa pozreli na tento jav aj z historického hľadiska. V minulosti sa zimný slnovrat spájal s rôznymi rituálmi a vás to zaujalo v článku V piatok nastane zimný slnovrat: V minulosti patril k najväčším sviatkom v roku

7. Čo by ste povedali na to, keby ste pár desiatok eur premenili na 300-tisíc? Lákavá predstava. Niečo podobné sa prihodilo v roku 2018 Slovákovi, ktorý sa právom môže považovať za poriadneho šťastlivca. Ako ste sa presvedčili v príspevku Historický úspech v tipovaní: Tri zápasy NHL vyniesli Slovákovi 300-tisíc eur!, tipér uhádol výsledky troch zápasov NHL a rozprávková výhra bola na svete.

8. Peter Sagan je na Slovensku športovcom číslo 1. Svetoví komentátori ho označujú za cyklistického boha. Preto niet divu, že je o osobu mladého slovenského športovca enormný záujem. V júli úspešný mladík na sociálnej sieti oznámil, že sa rozchádza so svojou manželkou Katarínou. Nečakané odhalenie: Peter Sagan oznámil rozchod so svojou manželkou Katarínou to tak vystrelilo do hľadáčika čitateľského záujmu.

9. Potravinové škandály sa nevyhli ani roku 2018. O jednom z nich sme vás informovali v článku Na Slovensko doviezli mrazenú zeleninu nakazenú Listériou: Úrady začali kontroly. V mrazenej zeleniny kontroly odhalili výskyt Listeria monocytogenes .

10. Do nášho prehľadu sa napokon dostal aj koniec Roberta Kaliňáka na poste podpredsedu vlády a ministra vnútra. Stalo sa tak v marci 2018 po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Kaliňák sa vtedy vyjadril, že týmto krokom chcel zachovať stabilitu na Slovensku. Len pred pár dňami, v decembri 2018, napokon vyhlásil, že sa vzdáva aj poslaneckej stoličky. Príspevok s názvom Robert Kaliňák končí vo funkcii ministra vnútra a podpredsedu vlády tak napokon uzatvára náš prehľad top 10 udalostí, ktoré zaujali čitateľov portálu Dnes24.sk v roku 2018.

Udalosti, ktorými žili naši čitatelia v roku 2018
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM