Svet o Slovensku

TOP 3 SVET O SLOVENSKU: Kým jedni lyžiari nad snehom uviazli, naše športovkyne ho ovládli

Pozornosť zahraničných médií upútali skvelé výsledky slovenských lyžiarok, ale aj uviaznutí lyžiari nna lanovke. Zviditeľnila nás aj náklonnosť k alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku TOP 3 SVET O SLOVENSKU: Kým jedni lyžiari nad snehom uviazli, naše športovkyne ho ovládli
Zdroj: pixabay.com

Slzy dojatia a veľké emócie prepadli skvelú slovenskú lyžiarku Veroniku Velez-Zuzulovú, keď jej v Záhrebe položila na hlavu korunu snehovej kráľovnej legenda chorvátskeho lyžovania Janica Kostelič. Slovenské reprezentantky dominovali utorkovému slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok a právom im patrí pozornosť športového sveta.

Mrznúci lyžiari

Bola to osudná lyžovačka deň pred Silvestrom v Závažnej Porube, na ktorú viac ako 90 ľudí nezabudne do konca života. Ich strastiplné chvíle, keď nevedeli, prečo sa lanovka nehýbe a odmŕzali im končatiny, si všimli aj zahraničné médiá. O prípade podrobne informuje britský DailyMail.

Láska k alkoholu

Čo sa dá robiť, Slováci skrátka milujú pivo a niektorí zrejme viac ako vlastné ženy. Aj takto sa dá vysvetliť divadlo, ktoré predviedol slovenský hokejový fanúšik pre celú arénu počas zápasu Slovensko – USA na juniorských majstrovstvách sveta v Kanade. Video, ako bozkáva pohár piva, okamžite obletelo svet a prevzalo ho viacero zahraničných portálov.

Ilustračné foto

Svetový pohár žien v alpskom lyžovaní
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM