Kultúra

TOP hudobné udalosti roku 2021: Umeleckú obec opustili veľké osobnosti + TRAPAS s Desmodom

Uplynulý rok bol tragický aj v umeleckých kruhoch na Slovensku či v Česku. Predčasne odišli viaceré legendy a kultúra tak utrpela nielen kvôli obmedzeniam.

Ilustračný obrázok k článku TOP hudobné udalosti roku 2021: Umeleckú obec opustili veľké osobnosti + TRAPAS s Desmodom
Zdroj: Dnes24.sk,TASR/Zuzana Čižmáriková,TASR/Henrich Mišovič,TASR/Dano Veselský

Kultúra nielen na Slovensku utrpela rany aj v uplynulých 365-tich dňoch. Hudobníci si zahrali hlavne na akciách počas leta a inak mohli žiť jedine z rezerv, alebo iných zdrojov. Obmedzenia a lockdown im neumožnili venovať sa svojmu remeslu. O to viac fanúšikov rozosmutneli ešte aj správy o úmrtiach osobností.

1. Úmrtie Jula Viršíka

Známeho spíkra zradilo srdce v máji. Záchranárom sa ho nepodarilo oživiť, Julo Viršík mal zomrieť na svojej chate. Práve známy moderátor stál za prvotným virálom hitu Mandarinka Darinka, keďže ho ako prvý pustil do éteru. Pôsobil ako porotca v SuperStar a svojím nezameniteľným hlasom sa prihováral poslucháčom z rádia celé roky.

2. Úmrtie Milana Lasicu

Ďalší šok prišiel v júli, priamo na javisku skonala výnimočná osobnosť československej kultúry. Texty Milana Lasicu v spojení s hudbou Jara Filipa už dávno zľudoveli, no úplne nové texty už nenapíše. Tam hore tak doplnil legendárnu v dvojicu s Julom Satinským a okrem kultúrnej straty sme prišli aj o dávku inteligentného humoru.

Ďalšie top udalosti a jednu nevídanú kuriozitu nájdete na 2. strane.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM