Politika

TOTO je Matovičova nakladačka za hanbu s vakcínami: GRATULUJEM, IDIOTI!

Žiadosť Ruska o vrátenie vakcín Sputnik V Matoviča poriadne nahnevala a jeho reakcia na Facebooku na seba nenechala dlho čakať.

Ilustračný obrázok k článku TOTO je Matovičova nakladačka za hanbu s vakcínami: GRATULUJEM, IDIOTI!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Bývalý premiér a súčasný minister financií Igor Matovič, ktorý sa postaral o dodávku ruskej vakcíny na Slovensko, teraz zúri. Dôvodom je, že Rusi vyzvali Slovensko, aby vrátilo 200-tisíc kusov vakcín Sputnik V.

Cesta do Moskvy

Matovič dnes ráno nečakane odcestoval do Moskvy, kde sa stretol s Kirillom Dmitrievom, výkonným riaditeľom Ruského fondu priamych investícií (RDIF). Cieľom pracovného stretnutia malo byť doriešenie technických záležitostí súvisiacich s realizáciou dodávok vakcíny Sputnik V na Slovensko.

Doobeda ešte optimisticky Matovič na Facebooku oznámil, že urobí to, čo je jeho „psou povinnosťou“. Jeho zahraničnú cestu schválili Richard Sulík, aj Veronika Remišová. „Vidím úplne jasnú snahu Igora Matoviča sprístupniť Sputnik pre ľudí, ktorí ho chcú mať, a toto my podporujeme,“ povedal Sulík.

Gratulácia idiotom

Podvečer ale RFPI na Twitteri zverejnil správu o tom, že žiada slovenskú vládu o vrátenie dodávky vakcíny Sputnik V. V oznámení píše, že sa tak stalo pre porušenie zmluvy. Vrátená vakcína má byť podľa RFPI použitá v iných krajinách. Viac sa dočítate TU.

Na to Matovič na Facebooku zverejnil ostrý status, v ktorom doslova naložil svojim „nepriateľom“ a nazval ich idiotmi. „Keď sme priviezli Sputnik V na košické letisko, navreli im z nenávisti oči krvou. Spustili svoju geopolitickú špinavú hru proti “hybridnej zbrani” Ruska … a bolo im úplne jedno, či budú predčasné voľby a vráti sa mafia k moci. Dnes však svoje dielo dokonali – svojimi bludmi … primäli Rusov povedať dosť – a tí nás požiadali o vrátenie Sputnika a ukončenie zmluvy. GRATULUJEM IDIOTI! Zobrali ste si za rukojemníkov zdravie milióna ľudí na Slovensku! Buchnite si šampanské,“ napísal minister financií.

Keď sme priviezli Sputnik V na košické letisko, navreli im z nenávisti oči krvou. Spustili svoju geopolitickú špinavú...

Posted by Igor Matovic on Thursday, April 8, 2021

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM