han Správy Politika

TOTO musíte vidieť: Debata Matoviča a Kollára CEZ OKNO! Čo odkázali novinárom o kríze?

Vládna koalícia takmer celú stredu rokovala za zavretými dverami. V akom stave je kríza vlády, sa verejnosť nedozvedela. Iba pár informácii dostali novinári. A to cez okno!

Ilustračný obrázok k článku TOTO musíte vidieť: Debata Matoviča a Kollára CEZ OKNO! Čo odkázali novinárom o kríze?
4
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ako sme vás informovali v tomto ČLÁNKU, od začiatku vládnej krízy sa spomína požiadavka na odchod ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO). Koaliční partneri už skôr spomínali potrebu zmeny manažmentu pandémie. Hovorilo sa aj o odstúpení premiéra Igora Matoviča (OĽANO).

Čo chcú strany?

  • o budúcnosti koalície rokovali jednotlivé koaličné kluby. Klub OĽANO stojí za premiérom Igorom Matovičom (OĽANO) a ministrom Krajčím.
  • Sme rodina personálne zmeny nepožaduje, svoje zotrvanie v koalícii podmieňuje piatimi sociálnymi opatreniami. Koaličná rada sa mala zísť o 19.00 h v parlamente.
  • vládna strana Za ľudí sa chce snažiť o zotrvanie vo vládnej koalícii štyroch strán.
  • predseda SaS Richard Sulík sa k rokovaniam o prípadnej rekonštrukcii kabinetu podľa vlastných slov vyjadrí po štvrtkovej (11. 3.) vláde.

Debata z okna

Čakajúci novinári sa konkrétne informácie nedozvedeli. Až prišla večerná hodina a z okna sa vystrčil Igor Matovič a Boris Kollár. Otázky novinárov okamžite smerovali na aktuálnu tému. „Máme počkať do zajtra alebo bude nejaký výstup,“ zaznie otázka jedného z novinárov. „Zajtra,“ odpovedal premiér, čím myslel štvrtok (11. 3.). Video priniesol portál pravda.sk na svojom webe aj na Facebooku.

„Dohodli ste sa na niečom,“ dostávajú politici ďalšiu otázku. Kým Matovič odchádza od okna, Kollár predsa len niečo prezradil: „Myslím, že sme sa dohodli. Ale komunikovať oficiálne budeme až potom, keď sa dohodneme.“

Prišlo aj na Krajčího

Chvíľu ešte Kollár so zástupcami médií, čakajúcimi vonku, prehodil pár slov a prišla ešte otázka aj ku ministrovi zdravotníctva. „Ako je na tom Marek Krajčí?“ pýtajú sa novinári, na čo Boris Kollár len poznamenal: „Nebudem sa vyjadrovať.“ Ešte doplnil, aby zbytočne nečakali, pretože všetci zúčastnení na rokovaní aj tak pôjdu cez garáže.

Mohlo by vás zaujímať

Neformálna tlačová beseda Borisa Kollára z okna parlamentu (aj s pobaveným Igorom Matovičom): Na niečom sme sa dohodli...

Posted by Pravda on Wednesday, March 10, 2021
Kollár a Matovič v okne
4
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM