han Správy Zo Slovenska

Polícia nemá ZĽUTOVANIE s tými, čo porušujú opatrenia: Za týždeň vyzbierali túto ČIASTKU!

Policajti v období od 1. do 7. marca zistili dokopy 8 473 priestupkov porušenia opatrení v súvislosti s núdzovým stavom a zákazom vychádzania.

Ilustračný obrázok k článku Polícia nemá ZĽUTOVANIE s tými, čo porušujú opatrenia: Za týždeň vyzbierali túto ČIASTKU!
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Išlo o 182 prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény, sedem prípadov porušenia zákazu otvorenia prevádzok, 2 834 prípadov porušenia povinnosti nosenia rúšok a 5 768 prípadov porušenia zákazu vychádzania.

Ďalšie čísla

Napomenutím bolo vybavených 992 prípadov, uložených 6 853 pokút za viac ako 316-tisíc eur, postúpených 381 a v riešení je 247 prípadov. „Okrem bežného výkonu služby sme do intenzívnych kontrol a zvýšeného výkonu služby nasadili ďalších, viac ako 5 000 policajtov. Počas jedného týždňa policajti skontrolovali takmer 80-tisíc osôb,“ informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová..

Dodala, že v rámci bežného výkonu služby bolo nasadených 8 691 policajtov a 192 príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR. V rámci zvýšeného výkonu služby bolo nasadených 5 097 príslušníkov Policajného zboru a 2 102 príslušníkov OS SR.

Doplnila, že z celkového počtu priestupkov policajti zaznamenali najviac v Prešovskom kraji, a to 7 516. Naopak, najmenej priestupkov bolo zaznamenaných v Nitrianskom kraji, konkrétne 2 533.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aj toto vás môže zaujať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM