TOS Zo zahraničia

Tradičné CIGARETY už len históriou? Marlboro chce s nimi skoncovať ČO NAJSKÔR!

Prekvapivé slová popredného manažéra zo spoločnosti Philip Morris, pod ktorú patria aj známe značky Marlboro či L&M.

Ilustračný obrázok k článku Tradičné CIGARETY už len históriou? Marlboro chce s nimi skoncovať ČO NAJSKÔR!
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Marlboro by najradšej čo najskôr poslalo klasické cigarety na smetisko dejín. Prekvapujúce, na prvý pohľad až zarážajúce zmýšľanie najväčšej spoločnosti v tabakovom biznise.

Rok 2025 ako míľnik

Celý tento priemysel však vníma, že klasické cigarety sú zastarané, dôkazy o škodlivosti sú nespochybniteľné a Európska únia chce sprísňovať opatrenia v rámci spotreby tabaku.

„Do roku 2025 chceme presvedčiť viac ako 40 miliónov fajčiarov na celom svete na nízkoemisné alternatívy,“ uviedol v rozhovore pre Bild Markus Essing, šéf pre Nemecko v Philip Morris, pod ktorú patria značky ako Marlboro, L&M či Chesterfield.

Aký majú plán?

Uvedené číslo zodpovedá zhruba 50 percentám tržieb spoločnosti. Plán tejto tabakovej spoločnosti je taký, aby čo najviac zákazníkov prešlo na alternatívne produkty, ako napríklad Iqos.

Zatiaľ nie je jasné, kedy budú minimálne pre túto firmu klasické cigarety už len minulosťou. „Čo najskôr,“ zareagoval na túto otázku Essing pre Bild.

Slová odborníkov

Podľa tamojšieho ministerstva zdravotníctva zomiera v Nemecku každý rok kvôli tabaku 127 000 ľudí. Od pandémie koronavírusu sa paradoxne počet mladých fajčiarov (nielen) v tejto krajine rýchlo zvyšuje.

Odborníci upozorňujú, že aj keď bezdymové alternatívy nie sú tak škodlivé ako tradičné cigarety, nie sú ani neškodné a ich skutočný vplyv na zdravie sa môže ukázať aj o roky neskôr, ako to bolo aj v prípade klasických cigariet.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM