han Zo zahraničia

TRAGÉDIA na školskej oslave: Silný vietor strhol nafukovací hrad, päť šiestakov zomrelo, FOTO

Dohromady už päť detí zahynulo a niekoľko ďalších utrpelo vážne zranenia po tom, ako vietor v Austrálii vyzdvihol vysoko do vzduchu nafukovací hrad.

Ilustračný obrázok k článku TRAGÉDIA na školskej oslave: Silný vietor strhol nafukovací hrad, päť šiestakov zomrelo, FOTO
6
Galéria

K incidentu došlo na austrálskom ostrove Tasmánia v meste Devonport na základnej škole počas koncoročnej oslavy, ktorá sa konala v posledný školský týždeň pred vianočnými prázdninami.

„Nanešťastie môžem potvrdiť, že štyri deti zahynuli, ďalšie štyri sú v kritickom stave a jedno dieťa vo vážnom stave,“ uviedol tasmánsky policajný komisár Darren Hine. Neskôr úrady oznámili ďalšiu smutnú správu, keď v nemocnici zomrelo piate dieťa.

Obeťami tejto nehody sa stali traja chlapci a dve dievčatá vo veku 11 a 12 rokov, ktorí chodili do 6. triedy. Podľa polície deti pri nehode hradu spadli z výšky až desiatich metrov.

„Deti mali mať zábavný deň spolu so svojimi rodinami – a stala sa z neho taká obrovská tragédia, a ešte k tomu v tomto období roka! Človeka z toho bolí srdce… Modlím sa za rodiny a priateľov detí, ktoré prišli o život, za ranených… a všetkých tých, ktorí boli svedkami tejto strašnej udalosti,“ povedal austrálsky premiér Scott Morrison.

Škola uviedla, že cieľom oslavy bolo, aby sa deti na konci roka zabavili. Neskôr po incidente školu uzatvorili a požiadali rodičov, aby si prišli po deti.

Podľa agentúry AFP predpoveď počasia predpovedala na štvrtok v oblasti, v ktorej došlo k incidentu, len „slabý vietor“. Polícia však v súčasnosti nehodu prešetruje.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Nešťastie na školskej oslave v Austrálii
6
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM