Krimi

TRAGICKÁ smrť v zahraničí: Pri splave rieky zahynul slovenský diplomat!

Polícia v bosnianskom meste Bihač dostala hlásenie o prevrátení raftu na rieke Una v utorok okolo poludnia. Sprievodca zachránil Nemcov aj Čecha.

Ilustračný obrázok k článku TRAGICKÁ smrť v zahraničí: Pri splave rieky zahynul slovenský diplomat!
Zdroj: Facebook.com/SlovakEmbassySerbia

Slovenský diplomat Michal Hrušík sa utopil pri utorkovom splave rieky Una na hraniciach Bosny a Hercegoviny s Chorvátskom v oblasti vodopádov Štrbački Buk. Informuje o tom Tasr podľa stredajšieho príspevku veľvyslanectva SR v Srbsku na sociálnej sieti Facebook a správy bosnianskeho denníka Dnevni avaz.

S veľkým zármutkom sme prijali správu, že včera nás tragicky navždy opustil náš kolega a kamarát Michal Hrušík, ktorý...

Posted by Slovenské veľvyslanectvo v Srbsku / Ambasada Slovačke u Srbiji on Wednesday, May 18, 2022

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„S veľkým zármutkom sme prijali správu, že včera nás tragicky navždy opustil náš kolega a kamarát Michal Hrušík, ktorý počas svojho pôsobenia v Belehrade zanechal výraznú, jedinečnú a nezmazateľnú stopu,“ napísalo slovenské veľvyslanectvo v Srbsku.

Mimoriadne talentovaný

Hovorca ministerstva zahraničných vecí Bosny a Hercegoviny Adnan Begnanovič uviedol, že na rafte sa v čase nehody nachádzal miestny sprievodca, dvaja Nemci, jeden Čech a jeden Slovák.

Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nominant SaS) vyjadril úprimnú ľútosť nad touto udalosťou. Zdôraznil, že išlo o mimoriadne šikovného a talentovaného mladého diplomata. Stanovisko Tasr poskytol hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Tomaga.

Polícia v bosnianskom meste Bihač dostala hlásenie o prevrátení raftu na rieke Una v utorok okolo poludnia.

Sprievodcovi sa podarilo zachrániť Nemcov aj Čecha. Privolaní záchranári neúspešne resuscitovali 38-ročného občana SR s iniciálami H. M., napísal Dnevni avaz. Miestna polícia príčinu nehody vyšetruje.

archívne foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM