han Zo zahraničia

Tragédia z Chorvátska: Nehodu, pri ktorej zomrel Slovák, zachytili kamery, VIDEO

Ťažkú dopravnú nehodu na diaľnici A1 v Chorvátsku, ktorá si vo štvrtok vyžiadala život slovenského občana, zaznamenali bezpečnostné kamery.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia z Chorvátska: Nehodu, pri ktorej zomrel Slovák, zachytili kamery, VIDEO
Zdroj: www.jutarnji.hr

Uviedol v piatok chorvátsky spravodajský server Jutarnji.hr.

K nehode došlo na 51. kilometri diaľnice pri obci Novigrad na Dobri v Karlovackej župe v smere na chorvátske hlavné mesto Záhreb. Zrazili sa dovedna tri autá zo Slovenska, Srbska a Slovinska.

O život prišiel 46-ročný Slovák, kým sedem ďalších osôb utrpelo zranenia.

Písali sme o tom v tomto ČLÁNKU.

Detaily z videa

Na zázname z bezpečnostnej kamery je vidieť, ako vozidlo zo slovinskou štátnou poznávacou značkou prechádza z pravého jazdného pruhu diaľnice do ľavého, pričom sa zráža s ďalším autom, píše Jutarnji. Slovinské vozidlo sa následne odráža od zvodidiel a naráža do tretieho auta.

Kamery na mieste nešťastia zaznamenali, že jedno z vozidiel skončilo úplne zničené na zvodidlách na ľavej strane, a druhé o niekoľko metrov ďalej na zvodidlách na opačnej strane diaľnice.

Na štátneho príslušníka Slovinska podá súd v chorvátskom meste Karlovac trestné oznámenie za spôsobenie dopravnej nehody z nedbalosti s následkom smrti a veľkých materiálnych škôd, uvádza server. Nehodu mal Slovinec spôsobiť tak, že porušil dopravné predpisy pri prechádzaní z jedného pruhu diaľnice do druhého.

Premávka bola na spomínanom úseku diaľnice v smere na Záhreb tri hodiny uzavretá a tvorili sa obrovské kolóny.

Zdroj: YouTube.com

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM