Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Tragická nehoda Vaška z Luneticu: NOVÉ ZISTENIA, úradoval alkohol?

Cesta z koncertu sa pre známeho speváka premenila na horor. Zrazil muža, ktorý zraneniam pred jeho očami podľahol.

Ilustračný obrázok k článku Tragická nehoda Vaška z Luneticu: NOVÉ ZISTENIA, úradoval alkohol?
Zdroj: Instagram.com/lunetic_official

Nedávno Česko i Slovensko obletela správa o tragickej nehode známeho speváka. Aktérom nešťastia bol Václav Jelínek zo skupiny Lunetic, známy ako Vašek.

Ten po ceste z koncertu zrazil na ďiaľnici muža, ktorý zraneniam podľahol. Hudobník chodcu do príchodu záchranárov oživoval, no márne.

Výsledky rozboru

Niekoľko dní po nehode sa do médií dostala informácia, že Vašek si pred tragédiou vypil. Pri orientačnej dychovej skúške nafúkal opakovane do 0,4 promile. Keďže spevák tvrdil, že alkohol nepil, doposiaľ sa čakalo na výsledky rozboru krvi.

„Čerstvá informácia je, že Vaškovi konečne prišli výsledky rozboru krvi a sú negatívne,“ potvrdil pre Extra.cz manažér kapely Zdeněk Obhlídal s tým, že Vašek si ale aj tak ponesie traumatický zážitok do konca života.

„Niektorí ľudia by už mohli uvažovať o ospravedlnení, keď z neho pomaly urobili nezodpovedného grázla,“ dodal manažér.

Osudový večer

K nešťastiu došlo, keď sa Jelínek vracal z pražskej O2 arény, kde Lunetic hosťoval na koncerte Leoša Mareša. Po ceste do Jablonca nad Nisou zrazil 40-ročného chodca, ktorý prebiehal cez diaľnicu.

Podľa českej polície muža najprv zrazilo auto v ľavom jazdnom pruhu, následne jeho telo odmrštilo do druhého pruhu a tam ho prešlo ďalšie vozidlo. Jedno z áut patrilo práve Vaškovi z Luneticu. Jeden zo svedkov tragickej udalosti pre portál Blesk uviedol, že podľa neho je známy spevák nevinný a zachoval sa správne.

„Desať minút oživoval muža, ktorý prišiel pri nehode o nohu. Vašek zachoval chladnú hlavu a robil všetko, čo sa dalo, až do príjazdu záchranárov,“ opísal svedok.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM