Zo zahraničia

Tragické sviatky na poľskej strane Tatier: Vietor vyvracal stromy, zomreli najmenej 4 ľudia

Silný vietor v pondelok v južnom Poľsku vyvracal stromy, ktoré zabili najmenej štyroch ľudí a ďalších zranili.

Ilustračný obrázok k článku Tragické sviatky na poľskej strane Tatier: Vietor vyvracal stromy, zomreli najmenej 4 ľudia
Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo

TASR informuje podľa správ agentúr AP a PAP. V podtatranskom meste Zakopané pád stromu na jej auto zabil 23-ročnú ženu, uviedol hovorca hasičov Andrzej Król-Łęgowski.

Padali stromy

V meste iný strom zasiahol 2-ročného chlapca, ktorého museli resuscitovať a previezť do nemocnici, doplnil hovorca.

V meste Rabka-Zdroj zomreli traja ľudia vrátane šesťročného dieťaťa, keď ich privalil strom v kúpeľnom parku, uviedol hovorca miestnych hasičov Hubert Cieply pre agentúru PAP.

Miestne úrady vydali výstrahu pred nebezpečným vetrom s rýchlosťou najmenej 100 km/h a uzavreli vysokohorské chodníky v Tatranskom národnom parku.

Orkán na Slovensku

Na staniciach Chopok a Holý vrch zaznamenali meteorológovia v pondelok predpoludním orkán. Silný vietor sa vyskytol aj v nižších polohách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

Silnejšie nárazy vetra sa podľa SHMÚ lokálne vyskytli aj v nižších polohách, najmä na severe a krajnom západe, väčšinou dosahovali rýchlosť 70 až 100 kilometrov za hodinu.

„Aktuálne už vietor trochu zoslabol, najmä na horách, no pri prechode frontu vo večerných a nočných hodinách sa zmení na západný, ale väčšinou nebude silnejší ako aktuálne,“ uviedol SHMÚ.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM