Magazín

Trápi vás PRECHLADNUTIE? Tieto NÁPOJE a JEDLÁ predlžujú nepríjemné ochorenie

Cítite, že budete chorí? Nestačí si len nakúpiť vitamíny a doma si chvíľu poležať. Skúste sa počas ochorenia oblúkom vyhnúť týmto potravinám.

Ilustračný obrázok k článku Trápi vás PRECHLADNUTIE? Tieto NÁPOJE a JEDLÁ predlžujú nepríjemné ochorenie
Zdroj: unsplash.com

Počasie je na Slovensku ako na hojdačke! Stačí sa nesprávne obliecť a veľmi ľahko začnete pociťovať nádchu, bolesť hrdla, kašeľ či únavu. Ak sa chcete rýchlo vyliečiť, mali by ste obmedziť príjem niektorých nápojov a jedál. Viete, ktoré sú to?

1. Káva a alkohol

Skúste v tomto období obmedziť konzumáciu kávy. Tá totiž dehydratuje telo. No popíjaním známeho nápoja dochádza k vysychaniu sliznice a pravdepodobne vo svojom tele naštartujete zbytočnú produkciu zahusteného hlienu. Dobrou medicínou nie je ani alkohol. Pohárik niečoho tvrdšieho dehydruje, oslabuje imunitný systém a vyvoláva zápalovú reakciu.

2. Spracované potraviny

Počas liečby by ste mali prijať čo najviac vitamínov, probiotík, bielkovín a minerálov. Spracované výrobky ako napríklad vyprážané jedlá či výrobky z bielej múky neobsahujú dostatočný podiel výživných látok.

3. Cukor

Aj keď máte chuť na koláčik či obľúbenú čokoládu, odolajte! Cukor znižuje obranyschopnosť imunitného systému a taktiež spôsobuje zápaly v organizme.

Čomu sa ďalej vyhýbať? Koreninám a údeninám, ktoré by mohli zhoršiť priebeh kašľa.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM