Hádzaná

Tréner Straka otvorene na adresu fanúšikov: Potrebujeme cítiť vašu podporu!

Hoci by tréner hádzanárov MŠK Považská Bystrica mohol po zápase s Prešovom nepriamo vychvaľovať svoju prácu, ako to robí množstvo trénerov aj v iných športoch po výbornom výsledku. Václav Straka to pojal úplne inak a poskytol nám zaujímavé vyjadrenie.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Straka otvorene na adresu fanúšikov: Potrebujeme cítiť vašu podporu!
Zdroj: Barbora Talačová

Po skončení oficiálnej tlačovej konferencie po zápase Považská Bystrica – Prešov nás ešte tréner Václav Straka pristavil a požiadal, že by chcel povedať ešte pár slov. Človek by si myslel, že chce ešte rozoberať niektoré taktické veci, či niečo podobné, ale on začal hovoriť úplne o niečom inom.

Pochvala hráčom

„Klobúk dolu pred chalanmi, hoci kocky sú už hodené. Nepodávali celú sezónu zlé výkony, hoci to šťastie, aké sme mali v ostatných dvoch zápasoch, nám predtým bohužiaľ chýbalo. O to im patrí väčší obdiv, že aj keď je to play-off už len v rovine teórie, namiesto poľavenia ukázali to, že vedia bojovať. Z tohto pohľadu boli tieto dva zápasy vynikajúce,“ začal Straka, pričom sa evidentne len rozbiehal.

Slová k fanúšikom

„Chcel by som sa poďakovať tým skalným fanúšikom, čo nás aj povzbudzujú, len ma mrzí, že je ich menšina. Bohužiaľ, keď v prvom polčase vyhrávame o tri, či päť gólov, tak sa väčšina publika čuduje, že čo sa to deje, namiesto toho, aby tí chalani, ktorí si to naozaj zaslúžia, tú podporu cítili. Mrzí ma jednak to, že bolo menej ľudí, no a tiež to, že sa nedokážu vtiahnuť do zápasu. Skôr čakajú, že kedy už príde naše zaváhanie a podobne. Aj keď výsledkovo nebola sezóna podľa našich predstáv, tak nám trochu chýba podpora. Ďakujem tým, čo skutočne povzbudzujú, ale bol by som rád, aby sa k nim pridalo viac ľudí,“ povedal Straka k fanúšikom.

Potrebujú podporu

Tréner MŠK ešte pridal pár slov smerom k fanúšikom. „Play-off už nie je to v našich rukách, my si môžeme dovoliť asi maximálne jedno zaváhanie. Hráme každý jeden zápas proti ťažkých súperom. Máme aj zranených hráčov, preto síl nemáme na rozdávanie. Ale chalani ukázali, že o tú šancu sa bijú v každom jednom zápase. Preto by som bol rád, ak by prišla podpora od divákov aj za nepriaznivých stavov. Chalani si to totiž zaslúžia!“ Aký budú mať jeho slová účinok, to sa ukáže možno už v sobotu, keď od 18:00 hostíme druhé Topoľčany.

Môže vás zaujímať:

Hádzanárske prekvapenie na Považí: MŠK porazil Prešov

Skvelý úspech považskobystrických hádzanárov: TOTO sú pocity priamo z kabíny

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM