Rastislav Búgel Cestovanie

Turistov VYTOČIL nový poplatok v turistickom raji: Za toto si účtujú 10 eur!

Na reštaurácie v obľúbenej turistickej destinácii sa zniesla vlna kritiky. Začali si účtovať nový poplatok, ktorý naštval turistov.

Ilustračný obrázok k článku Turistov VYTOČIL nový poplatok v turistickom raji: Za toto si účtujú 10 eur!
Zdroj: Dnes24.sk , Unsplash.com

Reštaurácie na juhu Španielska čelia vlne kritiky. Niektoré si totiž začali účtovať špeciálny poplatok. S odvolaním sa na viaceré zahraničné zdroje o tom informoval portál tn.cz.

Historické mesto Sevilla na juhu Španielska láka davy turistov, ktorí si radi oddýchnu na terasách či v záhradách tamojších podnikov. V poslednej dobe však začali pribúdať negatívne recenzie. Čo sa stalo?

Špeciálny poplatok

Ľudia sa začali sťažovať na nový poplatok, ktorý začali vyberať niektoré reštaurácie. Jedna zo žien požiadala personál o miesto na slnku.

Personál jej žiadosť zamietol s tým, že tie stoly sú rezervované a hostia za ne zaplatili poplatok vo výške 10 eur. „Ešte otravnejšie bolo sedieť a pozerať sa, ako sa ani jeden zo stolov na slnku za celú dobu nezaplnil,“ vraví sklamaná turistka.

Domáci majú obavy

Miestni obyvatelia sa obávajú, že tieto poplatky by mohli odradiť turistov. „Aj keď Sevillu milujeme, hodnotíme túto situáciu ako nedostatok rešpektu voči hosťom, ktorí sem prichádzajú a utrácajú peniaze,“ povedala jedna z obyvateliek historického mesta.

Poplatok nahneval aj obyvateľov mesta, ktorí si občas zájdu do podniku vychutnať niečo dobré. „Pokiaľ mi naúčtujú 10 eur za sedenie na slnku, tak boh vie, že si ich stôl vezmem so sebou domov,“ vraví nahnevaný muž.

Zatiaľ nie je jasné, koľko reštaurácií si tento nevšedný poplatok začalo účtovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM