ELA Magazín Cestovanie

Namiesto dovolenky PODVOD?! Úraduje FALOŠNÁ cestovka, ministerstvo pred ňou VARUJE

Blíži sa dovolenková sezóna a cestovné kancelárie sa predbiehajú v získavaní klientov. Okrem stabilných a serióznych značiek v cestovnom ruchu sa Slovákov snaží nalákať aj falošná!

Ilustračný obrázok k článku Namiesto dovolenky PODVOD?! Úraduje FALOŠNÁ cestovka, ministerstvo pred ňou VARUJE
Zdroj: Pexels.com , Pexels.com

České ministerstvo regionálneho rozvoja upozornilo na vznik falošnej cestovnej kancelárie zameranej najmä na slovenských zákazníkov, informuje portál TN.cz.

Na výhodnú dovolenku sa však môžu dať nalákať aj českí turisti, preto úrad dôrazne varuje pred kúpou zájazdu obe krajiny. Falošná cestovná kancelária nemá licenciu a chváli sa poistením do zahraničia.

Chcú nalákať Slovákov

Údajnou cestovnou kanceláriou je MNG, s. r. o., s registračným číslom 28514211, ktorá ponúka zájazdy na webovej stránke kamideme.sk/ho­lidays.

„Sú v slovenskom jazyku, a preto možno predpokladať, že cieľom podvodu sú najmä občania Slovenskej republiky. Varujeme pred kúpou akéhokoľvek zájazdu na uvedených webových stránkach," uvádza ministerstvo.

Existujú dôvodné pochybnosti, že ide skutočne o podvod. Ako uvádza ministerstvo, registračné číslo (IČO) zodpovedá úplne inej spoločnosti, ktorá nie je a nikdy nebola oprávnená prevádzkovať cestovnú kanceláriu.

Aby stránka nadobudla dôveryhodnosť, uvádza aj poistnú zmluvu, ktorá má byť dôkazom zabezpečenia proti úpadku. Aj to je však falošné.

„Zverejnená poistná zmluva, ako nám potvrdila ERV Európska poisťovňa, je nepravdivá. Zmluva, ktorej číslo je uvedené na poistke, je uzatvorená s inou cestovnou kanceláriou, ktorá s falošnou cestovnou kanceláriou nespolupracuje," vysvetľuje ministerstvo.

Podozrivý web

Webová stránka spoločnosti už na prvý pohľad zaváňa podvodom. Pôsobí síce profesionálne, no v porovnaní s cestovnými kanceláriami a agentúrami, ktoré sú roky na trhu, má chudobnú ponuku. V takom Egypte ponúka dva hotely, v Bulharsku jeden a na Kréte tiež jeden.

V podstate sú jej služby a informácie k destináciám chudobné. Nedozviete sa nič o krajinách, ani o zameraní cestovnej kancelárie, ani nič z histórie o jej vzniku a pôsobení v cestovnom ruchu a turizme.

V kontaktoch sa taktiež nedočítate nič: chýba konkrétna adresa, spoločnosť nemá kamennú predajňu, neuvádza ani jedno pracovníka či kompetentnú osobu. Podvodníci ponúkajú falošné zájazdy, pričom lákajú na zľavy vo výške až 50 %.

K tejto cestovke sa už vyjadrili viacerí ľudia na internete v cestovateľskej skupine na Facebooku „Cestovateľská poradňa.“ Mnohí sa zhodli, že ide o podvod a radšej sa tejto stránke vyhnite. Spomína sa aj to, že sú za ňou rovnakí podvodníci ako v minulosti pri obdobnom webe oddychuj.sk.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM